Stadse brandweer assisteert bij grote brand in Peize

nieuws
Foto: Raymond Meter - meterfotografie.nl

De Stadse brandweer heeft in de nacht van zaterdag op zondag geassisteerd bij een grote brand in het Drentse Peize. In het dorp in de gemeente Noordenveld stond een woonboerderij in lichterlaaie.

De melding van de brand kwam even na 00.30 uur op de meldkamer binnen. In eerste instantie werd de bluswagen van het korps uit Peize en de hoogwerker uit de stad ter plaatse gestuurd. Bij aankomst bleek het om een uitslaande brand te gaan waardoor er meer hulp nodig was. Bluswagens uit Eelde, Vries en Roden kwamen assisteren. Voor de waterwinning werden verschillende tankwagens ingezet. “Zoals het nu lijkt woedt de brand in het achterste deel van de boerderij”, vertelt Raymond Meter van de incidentenwebsite meterfotografie.nl. “De brandweer zet alles op alles om te voorkomen dat de brand uitbreidt. Daarvoor is onder andere de hoogwerker uit de stad in stelling gebracht.”

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Drenthe laat rond 02.30 uur weten dat de brand onder controle is. “Zojuist hebben we het sein ‘brand meester’ gegeven. De komende uren zullen we nog bezig zijn met nablussen.” Over de oorzaak van de brand is niets bekend. Het gebouw is zwaar beschadigd geraakt.

Foto: Raymond Meter – meterfotografie.nl
Foto: Raymond Meter – meterfotografie.nl