Stadpartij wil maatregelen voor waterkwaliteit bij vijver in Boeremapark

nieuws
Foto: Google Streetview

De Stadspartij maakt zich zorgen over de waterstand en het zuurstofgehalte in de vijvers in Groningen. Volgens de fractie is, onder andere in de vijver in het Boeremapark in Haren, een urgente situatie ontstaan. De fractie heeft vrijdagmiddag vragen gesteld aan het college van B&W.

De voormalige gemeente Haren heeft, zo stelt de Stadpartij, na de droogte in 2018 beloofd dat zij extra zou monitoren bij de vijvers. Ook zou de voormalige gemeente ze bijvullen. Volgens de fractie heeft gemeente Groningen, na de herindeling, nog geen actie ondernomen in het park. De fractie vraagt de gemeente daarom om direct actie te ondernemen en ook de andere vijvers in de Stad goed te controleren.

De toezegging van de voormalige Gemeente Haren volgde op een burgerinitiatief van omwonenden. Zij vulden zelf het water in de vijvers bij om vissterfte te voorkomen.

Deel dit artikel: