Krakers denken nog een tijd in het Heijkens pand te blijven.

De krakers die momenteel in het voormalige Heijkens pand verblijven, denken er nog een tijd te kunnen zitten. Zij zijn druk bezig met klussen om het pand te renoveren, zodat het gebruikt kan worden voor woonruimte voor studenten.

Sinds afgelopen zondag bezetten de studenten het pand aan de Akerkstraat. Zij zijn van mening dat het schandalig is dat zoveel kantoorpanden in Groningen leegstaan, terwijl de woningnood onder internationale studenten hoog is. De gemeente bezocht vanochtend het pand en volgens de krakers is er goed contact met de gemeente. Ze zijn dan ook niet bang dat het pand ontruimt zal worden.

Eerder vandaag werd bekend dat de VVD, het CDA en de Stadspartij een actualiteitendebat willen over de kwestie. De drie partijen vinden het onbegrijpelijk dat de krakers mochten overnachten en nu nog steeds in het gebouw aanwezig zijn. Daarnaast wijzen de partijen er op dat kraken illegaal is. De krakers zijn van mening dat het kraken rechtmatig is, gezien het pand al ruim twaalf jaar leeg staat.