GroenLinks Groningen vraagt college om provinciale strategie huisvesting

nieuws

De Provinciale Statenfractie van GroenLinks in Groningen heeft dinsdag schriftelijke vragen gesteld over de mogelijkheid voor een provinciale aanpak van de huisvestingsproblematiek. Aanleiding voor de schriftelijke vragen is een publicatie van het CBS van afgelopen week.

GroenLinks wil dat de provincie gaat helpen met een overkoepelende huisvestingsstrategie. Statenlid Bas de Boer: “Door het probleem op een grotere schaal aan te pakken, hopen wij talent te behouden en de regio levendig te houden. Op deze manier slaan we twee vliegen in één klap.”

Aanleiding voor de schriftelijke vragen is een publicatie van het CBS van afgelopen week. Daarin wordt gesteld dat bijna alle gemeenten in Groningen tot 2035 zullen krimpen en vergrijzen, met de Stad als uitzondering. Daar zal de huizenmarkt juist oververhit zijn door de grote vraag naar betaalbare woningen.