D66: ‘Capaciteitsproblemen bij politie mogen aangifte zedendelict niet belemmeren’

nieuws
Foto: Andries Oord

De raadsfractie van D66 gaat vrijdag vragen stellen aan het college van B&W over capaciteits- en planningsproblemen van de politie.

De vragen komen naar aanleiding van een zaak in juli van dit jaar, waarin een vrouw uit Ten Boer aangifte deed van verkrachting. De politie wachtte toen drie weken met het opnemen van de aangifte, waardoor de verdachten konden ontkomen. De partij deed navraag over de zaak en volgens de fractie wachtte de politie te lang omdat er te weinig capaciteit was voor actie in deze zaak.

Raadslid Wieke Paulusma: ”Het doen van aangifte van een zedendelict is een enorme stap. Er is vaak angst mee gemoeid dat een slachtoffer niet wordt geloofd.” Aangifte doen moet zo laagdrempelig mogelijk kunnen. Fractievoorzitter Berndt Benjamins: ”We zijn benieuwd of er wellicht een andere prioritering van werkzaamheden denkbaar is.”