D66: ‘Capaciteitsproblemen bij politie mogen aangifte zedendelict niet belemmeren’

nieuws
Foto: Andries Oord

De raadsfractie van D66 gaat vrijdag vragen stellen aan het college van B&W over capaciteits- en planningsproblemen van de politie.

De vragen komen naar aanleiding van een zaak in juli van dit jaar, waarin een vrouw uit Ten Boer aangifte deed van verkrachting. De politie wachtte toen drie weken met het opnemen van de aangifte, waardoor de verdachten konden ontkomen. De partij deed navraag over de zaak en volgens de fractie wachtte de politie te lang omdat er te weinig capaciteit was voor actie in deze zaak.

Raadslid Wieke Paulusma: ”Het doen van aangifte van een zedendelict is een enorme stap. Er is vaak angst mee gemoeid dat een slachtoffer niet wordt geloofd.” Aangifte doen moet zo laagdrempelig mogelijk kunnen. Fractievoorzitter Berndt Benjamins: ”We zijn benieuwd of er wellicht een andere prioritering van werkzaamheden denkbaar is.”

Deel dit artikel:

 1. Politie klaagt over een capaciteitsprobleem, maar ze hebben wel de tijd om overal op socialmedia bezig te zijn, vaak met opinies, pr en foto’s die de privacy van onschuldigen schenden. En dan ook al die tv-programma’s.

 2. OOG, waar is de burgemeester?

  OOG heeft terecht zeer veel nieuwsberichten over seksuele intimidatie, seksuele aanranding en seksuele verkrachting in de gemeente Groningen. Ik noem als voorbeeld:

  https://www.oogtv.nl/2019/09/nachtburgemeester-is-klaar-met-seksuele-intimidatie-in-uitgaansleven/

  https://www.oogtv.nl/2019/05/rug-maakt-werk-van-sociale-veiligheid/

  https://www.oogtv.nl/2019/01/veel-seksuele-intimidatie-bij-studenten-rug/

  OOG kan, bij nieuwsberichten over seksuele intimidatie, seksuele aanranding en seksuele verkrachting, de burgemeester meer aan het woord laten. Een burgemeester is verantwoordelijk voor de aanpak van de seksuele intimidatie, de seksuele aanranding en de seksuele verkrachting in een gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *