Stadspartij in de bres voor terras bij homobar ‘De Rits’

nieuws
Foto: Bar de Rits

Volgens de Stadspartij is het vreemd dat een terras voor homobar De Rits, aan de Pottebakkersrijge, wordt tegengehouden door de gemeente. Dat terwijl er in korte tijd vier terrassen in de directe omgeving zijn verrezen. De fractie heeft hierover schriftelijke vragen aan het college van B&W gesteld.

De gemeente heeft inmiddels fietsklemmen laten plaatsen op de plek waar De Rits een terras aan het water wil realiseren. Fractievoorzitter Amrut Sijbolts vraagt zich af waarom het stadsbestuur er niet in is geslaagd om te overleggen de eigenaar:”Misschien was er dan een compromis gevonden.”

De uitbaters van de homobar proberen al ruim een jaar een vergunning voor een terras te krijgen dat de omgeving nog sfeervoller maakt. De rechter heeft een bezwaar van De Rits in deze zaak afgewezen.

Deel dit artikel: