Stadspartij in de bres voor terras bij homobar ‘De Rits’

nieuws
Foto: Bar de Rits

Volgens de Stadspartij is het vreemd dat een terras voor homobar De Rits, aan de Pottebakkersrijge, wordt tegengehouden door de gemeente. Dat terwijl er in korte tijd vier terrassen in de directe omgeving zijn verrezen. De fractie heeft hierover schriftelijke vragen aan het college van B&W gesteld.

De gemeente heeft inmiddels fietsklemmen laten plaatsen op de plek waar De Rits een terras aan het water wil realiseren. Fractievoorzitter Amrut Sijbolts vraagt zich af waarom het stadsbestuur er niet in is geslaagd om te overleggen de eigenaar:”Misschien was er dan een compromis gevonden.”

De uitbaters van de homobar proberen al ruim een jaar een vergunning voor een terras te krijgen dat de omgeving nog sfeervoller maakt. De rechter heeft een bezwaar van De Rits in deze zaak afgewezen.

Deel dit artikel:

 1. Ik vind het niet zo vreemd. De Pottebakkersrijge is veel te smal om er ook nog een terras uit te baten. Dadelijk heb je mensen in het water liggen en dan wordt er weer naar de gemeente gewezen. Als de Rits een terras wil moeten ze verkassen naar een locatie waar dat wel kan.

 2. Nog sfeervoller?

  Het centrum wordt gereduceerd tot een ordinair vreet – en zuipterrein. Menig zomeravond gedomineerd door veel decibels van een festival. Iets wat in deze provincieplaats voor grootstedelijke levendigheid door moet gaan.

  Wat dit met klasse, stedelijkheid of sfeer te maken heeft, ontgaat me dus.

 3. Dat u dat ontgaat snap ik wel en is ook niet erg. Als je het over sfeer, gezellige terrasjes hebt dan vraagt dat om een positieve en vrolijke levenshouding. Anders heb je daar niet veel te zoeken en vinden.
  Maar dan kun je altijd nog thuis op de bank chips eten en bier drinken. Kan ook gezellig zijn.

 4. Groot gelijk, terrassen genoeg in de stad. Fietsenstallingen niet. Goede plek voor een fietsenstalling. Als
  Lgbt graag op terras willen zitten gaan ze maar aar de prins. Die hebben een gezellig terras, ik kom daar ook regelmatig. Tot gauw op terras bij de prins.

 5. Het is jammer dat de gemeente voor de gevestigde orde weinig doet, de afgelopen tijd heeft de gemeente toestemming op toestemming gegeven aan elk nieuw initiatief, ze vergaten daarbij de bestaande ondernemers.
  Het zou hoog tijd worden dat er een teras voorziening komt voor de Rits aan De Pottebakkersrijge.
  De fietsenstalling kan ik 15 meter verderop geplaatst worden, in dit gevel doet mij vermoeden dat de gemeente bewust deze recht voor de deur van de Rits heeft gepositioneerd, zodat ze een excuus hebben.

  Beste gemeente Groningen, werk eens mee met de goed bedoelde ideeën van deze ondernemer.

 6. @ Merel.

  Collegaatje van Marc? Als anoniem ambtenaar amechtig het beleid van de gemeente verdedigen tegen burgers met kritische zin? Zet de gemeente een extra juichaapje in, omdat doordat er financiële ellende dreigt, er een te verwachten negatief sentiment moet worden bestreden?
  Zo ja, dan snap ik uw middelmatige provinciaalse voorkeur voor de stad als zuipoord. Ambtenaar met waarschijnlijk pretstudie als achtergrond. Die neigen er naar de stad te zien als een plek waar het (onder het mom van positieve gezelligheid) om in het hoofd gieten van de harddrug alcohol gaat. Een middel dat niet veel minder kankerverwekkend dan tabak is. En iets waarvan mensen na een paar eenheden al rap minder sympathiek, intelligent, mooi en vooral minder grappig worden.

  Ik word persoonlijk wat vrolijker van het op een zomeravond/zomernacht, onder een rustig wuiven van de bomen, lezen van een verhaal van zeg Nescio. Om dan de volgende ochtend vroeg een stukje op de racefiets te fietsen.

 7. @ Simon.

  Geen last van terrasjes hoor. Vind ze alleen zelden sfeervol. Meestal wat armoedig.

  # Je gaat niet vaak iemand met meer klasse tegenkomen dan VSH.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *