Persoon gewond bij gewapende overval op coffeeshop aan Schuitendiep

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Bij een gewapende overval op een coffeeshop aan het Schuitendiep is maandagavond een persoon gewond geraakt. De politie is een zoekactie gestart naar de dader.

“De overval vond plaats rond 21.50 uur”, laat een politiewoordvoerder weten. “Bij de overval is één persoon gewond geraakt. De dader is na de overval er op een fiets vandoor gegaan. Het is onbekend of hij iets buit heeft gemaakt.” Volgens de woordvoerder is het slachtoffer aanspreekbaar en wordt hij behandeld door ambulancepersoneel. Over de verwondingen, en welk wapen er bij de overval gebruikt is, is nog niets bekend.

Tekst gaat verder onder de foto

De ForensischeOpsporing doet onderzoek bij de coffeeshop. Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

Signalement
“In verband met de overval zijn we op zoek naar een donkere man. Tijdens de overval droeg hij donkere kleding. Hij fietste weg op een donkere opoefiets. Opvallend detail is dat hij een gele plastic tas bij zich had. Heb je meer informatie of denk je deze persoon gezien te hebben, bel dan 0900 88 44.

Bij de coffeeshop is de politie direct na de overval een onderzoek gestart. “Ik zie verschillende agenten die druk bezig zijn”, vertelt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl. “Ook staat er een ambulance voor het gebouw.” Rond 22.30 uur meldt Ten Cate dat de Forensische Opsporing ter plaatse is gekomen.

Later meer.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel: