Meer dan drie miljoen tekort voor Noordelijk Belastingkantoor

nieuws
Foto: Pixabay (Public domain)

Het Noordelijk Belastingkantoor stevent af op een tekort van meer dan drie miljoen euro. Toen het kantoor werd opgericht meenden de drie noordelijke waterschappen en toenmalig wethouder Ton Schroor van D66 juist dat de samenwerking allen maar financiële  voordelen zouden opleveren. Zij moeten nu het tekort bijpassen. Dat is extra pijnlijk omdat de financiële ruimte voor de stad zeer beperkt is. Veel  beoogd beleid kan niet uitgevoerd worden vanwege tekort aan geld.

Al kort na de oprichting bleek dat er van alles mis was mer de aanslagen die verstuurd werden, het kantoor was moeilijk bereikbaar voor klanten die opheldering wilden over hun aanslag, Het kantoor heeft een achterstand in het verwerken van de betalingen,en werd gekapitteld door de gemeentelijke ombudsman.. Het ICT systeem zorgt voor de nodige problemen. Voormalig fractievoorzitter van de VVD, Pauline Geerdink, in Provinciale Staten  werd de baas van het kantoor maar zij ruilde haar baan in voor het lidmaatschap van de Eerste Kamer, daar wilde zij haar tijd aan besteden.

Een gedeelte van het tekort wordt veroorzaakt door het samenvoegen van Haren Stad en Ten Boer, Dat was niet voorzien in de begroting, Een een ander blijkt uit een begrotingswijziging van het kantoor.

 

 

Deel dit artikel: