Meer dan drie miljoen tekort voor Noordelijk Belastingkantoor

nieuws
Foto: Pixabay (Public domain)

Het Noordelijk Belastingkantoor stevent af op een tekort van meer dan drie miljoen euro. Toen het kantoor werd opgericht meenden de drie noordelijke waterschappen en toenmalig wethouder Ton Schroor van D66 juist dat de samenwerking allen maar financiële  voordelen zouden opleveren. Zij moeten nu het tekort bijpassen. Dat is extra pijnlijk omdat de financiële ruimte voor de stad zeer beperkt is. Veel  beoogd beleid kan niet uitgevoerd worden vanwege tekort aan geld.

Al kort na de oprichting bleek dat er van alles mis was mer de aanslagen die verstuurd werden, het kantoor was moeilijk bereikbaar voor klanten die opheldering wilden over hun aanslag, Het kantoor heeft een achterstand in het verwerken van de betalingen,en werd gekapitteld door de gemeentelijke ombudsman.. Het ICT systeem zorgt voor de nodige problemen. Voormalig fractievoorzitter van de VVD, Pauline Geerdink, in Provinciale Staten  werd de baas van het kantoor maar zij ruilde haar baan in voor het lidmaatschap van de Eerste Kamer, daar wilde zij haar tijd aan besteden.

Een gedeelte van het tekort wordt veroorzaakt door het samenvoegen van Haren Stad en Ten Boer, Dat was niet voorzien in de begroting, Een een ander blijkt uit een begrotingswijziging van het kantoor.

 

 

Deel dit artikel:

 1. WIJ moeten dat dus bij betalen
  De waterschapbestuurders en de wethouder treffen natuurlijk geen blaam. Zolang er geen enkele straf opstast blijft dit soort dingen gebeuren.
  In de zakenwereld waren deze lieden allang op staande voet ontslagen.
  Of de bedrijven waren failliet gegaan en de eigenaren in de schuldsanering

 2. Wat heeft het ontwerp van die logo gekost? + Nieuwe Enveloppen/briefpapier

  Nieuw gebouw + een nieuw interieur.

  Diverse oud-politieke kopstukken in de top van dit Noordelijk Belastingkantoor. En met name VVD’ers..

  Er is nog een bestuurder afgekocht voor 9 ton!

  Et cetera

 3. Ton Schroor, Paulien Geerdink, noem maar op: nitwit-politici die bij wijze van carrière de fiasco’s – pardon: uitdagingen – aaneenrijgen tot een ketting die steeds strakker gaat zitten rond de hals van degenen die ze hadden moeten dienen.

 4. Dat er iets mis was kon je wel merken aan de lange duur van de behandeling van de kwijtscheldingsformulieren en de incomplete internetsite van het bedrijf. Als je inlogde dan was er nauwelijks informatie over jezelf te vinden.

 5. Typisch zo’n ideetje afkomstig uit het liberale schnabbelcircuit voor (oud-)politici en bestuurders. Flutonderbouwing op achterkant van bierviltje met dito resultaat. En de verantwoordelijken met Schoor voorop, zijn nu in datzelfde schnabbelcircuit verdwenen.

 6. 3 Miljoen ??
  #jeverwachthetniet ….. of toch wel …?

  Hoe snel kun je dat gat vullen ?

  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/04/05/groningen-zet-nieuwe-bed-bad-brood-locatie-neer-a1553279

  https://www.dvhn.nl/groningen/%E2%80%98Bed-bad-brood-in-Groningen-noodzakelijk%E2%80%99-22371579.html?harvest_referrer=https%3A%2F%2Fduckduckgo.com%2F

  https://www.sociaalweb.nl/nieuws/groningse-bed-bad-brood-wordt-vanaf-1-april-landelijke-voorziening-voor-vreemdelingen

  Groningen heeft net als de andere pilotgemeenten de opvang de afgelopen jaren zelf betaald. Het Rijk heeft ter compensatie hiervan met terugwerkende kracht een bedrag van 12 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de vijf gemeenten die de pilot gaan starten. De hoogte van de compensatie voor de gemeente Groningen zal naar verwachting uitkomen op een bedrag van twee miljoen euro.

  Ik hou het maar even bij 3 linkjes ..

 7. Ik heb onterecht afwijzing kwijtschelding gehad. Stuur al maanden gegevens op. 90 velletjes totaal. Nu vragen ze gegevens 2018 terwijl ik kwijtschelding 2019 aanvraag. 2018 al gekregen. Ze vroegen steeds bankafschriften van verschillende maanden. Van 5 maanden opgestuurd. Toen kreeg ik afwijzing omdat ik niet zou reageren. Zelfs aangetekend opgestuurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *