Inloopbijeenkomst over nieuwe regels voor woonschepen

nieuws
foto: Bob de Vries

Eigenaren van woonboten binnen de gemeente Groningen hebben straks een omgevingsvergunning nodig voor hun schip. Ook komen er welstandsregels voor alle woonboten. Eerst komt er inspraak.

Het gaat om woonarken die in de eerste plaats worden gebruikt om in te wonen, en niet om mee te varen. Het college van B&W past daarvoor de plaatselijke regelgeving aan. Over deze nieuwe regelgeving organiseert de gemeente op 4 september een inloopbijeenkomst van 17.00 tot 20.00 uur in het gebouw van roeivereniging De Hunze, Praediniussingel 32.

Van 29 augustus tot en met 9 oktober 2019 kan op het bestemmingsplan, de verordening, het aanwijsbesluit en de welstandsnota digitaal of schriftelijk worden ingesproken. Digitaal kan dat via gemeente.groningen.nl/actuele-bestemmingsplannen. Dit kan uitsluitend door gebruik te maken van het webformulier ‘Online inspraakreactie indienen’, te vinden onder ‘Actuele bestemmingsplannen’ onder de naam van het bestemmingsplan. Een schriftelijke inspraakreactie kan ook.

Deel dit artikel: