“Het moeilijke is om niet bang te zijn om uit de boot te vallen”

Negen jonge roeiers leren deze week de fijne kneepjes van de sport. Bij roeivereniging De Hunze vindt het zogenaamde zomerroeien plaats.

“Ik vind het ontzettend leuk”, zegt Marjolein. “Ik had niet verwacht dat het zo leuk kon zijn op het water.” Marjolein stapte afgelopen maandag voor het eerst binnen bij De Hunze. “We werden direct in een roeiboot gezet. Dat had ik niet verwacht.” Myrdin is instructrice en zij moet lachen als ze het hoort. “Ja, we hebben een bijzondere tactiek. We sturen ze gelijk het water op en aan de hand van wat we dan zien geven we feedback en hulp.”

“Het meest moeilijke is om niet bang te zijn om uit de boot te vallen”, zegt Rafayel. “Het is best wel wiebelig, dus je moet best een drempel oversteken. Maar als je dat overwonnen hebt is het ontzettend leuk.” Zowel Rafayel als Marjolein roemen de cursusleiders. “Ja, ze doen het echt heel goed en hebben alle tijd voor je.”

Het zomerroeien vindt ook volgende week nog plaats. Voor volgende week zijn nog een aantal plekken beschikbaar. Meer informatie hierover vind je op de website van de roeivereniging.