FC Groningen opent het seizoen tegen FC Emmen

Het nieuwe Eredivisie-seizoen staat op het punt van beginnen. Morgen reist de Trots van het Noorden af naar Emmen om af te trappen voor het nieuwe Eredivisie-seizoen wanneer de klok 18:30 passeert. Kan FC Groningen een voorschot nemen op een goed seizoen?

De Groninger oefencampagne kwam afgelopen zaterdag tot een definitief einde door een verlies tegen Sparta in een besloten oefenduel (4-2). FC Groningen kende een redelijke voorbereiding met overwinningen op Hannover, Ross County en FC Eindhoven. Ook werd er geoefend tegen de tegenstander van morgenavond. De twee clubs, verbonden door de Hondsrug, hielden elkaar in evenwicht: 2-2.

Het elftal van FC Groningen kent vele wijzigingen ten opzichte van het vorige seizoen. Sterkhouders als Ludovit Reis en Jeffrey Chabot zijn vertrokken, spelers als Azor Matusiwa, Gabriel Gudmundsson en Charlison Benschop kwamen er voor terug. De verwachting is dat verdediger anex controleur Samir Memisevic voor een langere tijd uit de roulatie ligt. Danny Buijs kiest daarom naar alle waarschijnlijkheid voor de Japanse Ko Itakura achterin. Verder lijkt de oefenmeester te kiezen voor een meer aanvallende speelstijl dan vorig jaar. FC Groningen speelt met Kaj Sierhuis als diepe spits, daaronder moeten Gudmundsson, Doan en Hrustic zorgen voor de aanvallende impulsen.

FC Groningen hoopt zich nog te versterken met een linker centrale verdediger, de spoeling is daar dun. Ondanks dat is Danny Buijs ”uitermate tevreden” over de huidige selectie. De Trots van het Noorden lijkt het seizoen in te willen gaan met Amir Absalem en Bart van Hintum als de twee linksbacks; aldus trainer Danny Buijs tijdens het wekelijkse perspraatje. 

Waar zal FC Groningen dit seizoen eindigen? Morgenavond om half 7 beginnen de ploegen aan het seizoen 2019/2020 van de Eredivisie. De wedstrijd is onder andere te volgen via het liveblog op OOGtv.nl.

Verwachte opstelling: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Itakura, Absalem; Matusiwa, Lundqvist; Hrustic, Doan, Gudmundsson; Sierhuis

Deel dit artikel: