Brandende Dixi met zand en stenen geblust

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

In het Sterrebos heeft woensdagavond korte tijd brand gewoed in een Dixi-toilet. Dat meldt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

De brand werd rond 19.50 uur gemeld waarop een bluswagen ter plaatse werd gestuurd. “In het Sterrebos zou deze dagen een dichtersfestival gehouden worden”, vertelt Ten Cate. “Dit is op het laatste moment verplaatst, maar de toiletunits waren al wel geplaatst. In één van deze Dixi’s was door nog onbekende oorzaak brand uitgebroken. Om het vuur onder controle te brengen gebruikte de brandweer zand en steentjes. Hiermee voorkwam men dat het vuur oversloeg naar de bomen. Later heeft men nageblust met water.”

Over de oorzaak van de brand is niets bekend. Hier wordt onderzoek naar gedaan. De Dixi is bij de brand zwaarbeschadigd geraakt.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel: