Uitslaande woningbrand aan Radijsstraat onder controle

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

In een woning aan de Radijsstraat in de Concordiabuurt in de stad heeft zaterdagavond een uitslaande brand gewoed. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

De melding van de brand kwam rond 19.10 uur binnen. “Direct hebben we een bluswagen en een hoogwerker ter plaatse gestuurd”, meldt een brandweerwoordvoerder. “Al vrij snel bleek dat het om een uitslaande brand ging. Omdat daarnaast onduidelijk was of zich nog mensen in de woning bevonden hebben we direct ‘middelbrand’ gemaakt, waarop ook een tweede bluswagen gealarmeerd werd. Hierdoor hadden we direct voldoende materieel en mensen ter plaatse.”

Tekst gaat verder onder de video

“Niemand aangetroffen in de woning”
De brand woedde op de bovenste verdieping. Volgens berichtten kwamen de vlammen uit een dakraam en uit een dakkapel. “Er is sprake van flink wat rookontwikkeling. Heb je last van rook, sluit dan ramen en deuren en schakel indien mogelijk de mechanische ventilatie uit.” De brand trok ook flink wat belangstelling. Politieagenten hield iedereen op veilige afstand. Rond 19.50 uur liet de brandweer weten dat het vuur onder controle was. “We hebben gelukkig niemand aangetroffen in de woning.”

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is onduidelijk. Hier wordt onderzoek naar gedaan. De betreffende woning is door de brand flink beschadigd. “Het pand en aangrenzende woningen hebben brand-, rook- en waterschade opgelopen. Stichting Salvage is ingeschakeld om de bewoners te ondersteunen bij het afhandelen van de schade.”

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl