Noordelijke Arriva-treinen helpen bij Nijmeegse Vierdaagse

nieuws
Noordelijke Arriva-treinen 313 en 314 net buiten Roermond op weg richting Nijmegen. Foto: Bart Mestrom

Vier treinstellen van vervoersbedrijf Arriva die normaal in het Noorden rijden zijn deze dagen te vinden op de spoorlijnen in Gelderland en Limburg. Ze worden daar ingezet om te helpen bij de drukte rond de Nijmeegse Vierdaagse.

“Ik heb deze foto even buiten Roermond gemaakt”, zegt Bart Mestrom. Bart werkt als buschauffeur voor Arriva Limburg. Tussen Roermond en Swalmen, op de spoorlijn die bekend staat als de Maaslijn, zag hij maandagmiddag treinstellen 313 en 314 voorbij komen. De 313, Aletta H. Jacobs, en de 314, Jopie Huisman, hadden net Roermond verlaten om via Venlo richting Nijmegen te rijden. “In totaal zijn er door Arriva vier treinen van de Noordelijke Nevenlijnen naar Nijmegen gebracht. Opvallend is dat deze treinen de hele lijn Roermond-Nijmegen rijden.”

Bijzondere verschijning
De rood-witte Arriva treinen zijn een bijzondere verschijning op het Limburgse spoor. Normaliter zijn er treinen te vinden in blauw-witte kleuren. Arriva zet op de lijn net als rond Groningen zogenaamde Spurts van fabrikant Stadler in. Daarnaast zijn er ook LINT-treinen te vinden van fabrikant Alstom Transport Deutschland.

Druk rond Nijmegen
Vanwege de Nijmeegse Vierdaagse worden in en rond de Gelderse stad duizenden mensen verwacht. Afgelopen dagen was het er al druk met de traditionele Vierdaagsefeesten, dinsdag wordt de eerste etappe verlopen. Ruim 52.000 mensen verschijnen in de vroege ochtend aan de start om de Dag van Elst te lopen. Voor de vervoersbedrijven betekenen de dagen topdrukte. Na de Vierdaagse komen de vier treinstellen weer terug naar het Noorden.