Motorrijder gewond bij verkeersongeluk in Hoogkerk

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Bij een verkeersongeluk dinsdagavond op de Aduarderdiepsterweg in Hoogkerk is een motorrijder gewond geraakt. Dat meldt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

Het ongeluk gebeurde rond 19.15 uur. “De motorrijder was onderweg vanaf Vierverlaten richting Aduard”, vertelt Ten Cate. “Ter hoogte van Zuidwending stond een busje op de weg. De motorrijder heeft dit te laat gezien. Hij heeft nog wel geremd maar is desondanks op het busje gebotst.” Omstanders die het ongeluk zagen gebeuren hebben direct eerste hulp verleend. Deze taak werd korte tijd later overgenomen door verpleegkundigen van een ter plaatse gekomen ambulance. “Zij hebben het slachtoffer gestabiliseerd. Daarna is de motorrijder in de ambulance, met blauwe lampen en sirene ingeschakeld, naar het ziekenhuis gebracht.”

De politie heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeluk. Zowel de motor als het busje raakten bij de botsing flink beschadigd. De weg was ten tijde van het ongeluk voor het overige verkeer afgesloten.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl