Komend seizoen veel derby’s in Groninger amateurvoetbal

sport
Foto Andor Heij: PKC'83 - VV Groningen

Er zijn het komende seizoen in Groningen voldoende derby’s in het amateurvoetbal. Alle clubs uit de gemeente van de eerste tot en met de vierde klasse zijn bij elkaar ingedeeld. In de vijfde klasse zijn de clubs wel over twee competities verdeeld.

In de eerste klasse E op zaterdag zijn Oranje Nassau, PKC’83 en VV Groningen opnieuw actief. De clubs ontmoeten onder meer het gepromoveerde en ambitieuze Pelikaan S uit Oostwold en Winsum. SVI uit Zwolle wordt een jaar vanuit het oosten naar het noorden overgeheveld.

In de eerste klasse F op zondag is dat Dalfsen. In 1F spelen de Groninger clubs GRC Groningen en Stadspark en uit de provincie WVV en Hoogezand.

In de tweede klasse L op zondag spelen vier Groninger clubs: GVAV Rapiditas, Helpman, FC Lewenborg en Gruno. Zij krijgen te maken met veel Drentse clubs, waaronder WKE. De Emmenaren gingen enkele seizoenen geleden failliet, maar zijn als WKE’16 aan een nieuwe opmars bezig.

In de derde klasse C op zaterdag spelen maar liefst acht clubs uit de gemeente. De overige clubs liggen op een steenworp afstand.

Indelingen amateurvoetbal

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *