Jimmy’s haalt 500 euro op voor zwerfjongeren

nieuws
Een aantal deelnemers aan Jimmy's on Tour. Foto: Danja de Jonckheere

Jimmy’s Groningen heeft 492,27 euro opgehaald voor zwerfjongeren. Dat deden zij door in tien dagen langs alle vestigingen te gaan om evenementen te organiseren in Jimmy’s on tour.

In totaal hebben de zes deelnemers 280 kilometer op de fiets en skeelers afgelegd. Zo zijn ze vanuit de stad langs onder andere Winschoten, Emmen en Leeuwarden gekomen. In een eerdere reportage op OOGtv gaf deelnemer Rob aan te hopen op een opbrengst van minimaal 100 euro. Met het geld kunnen dak- en thuisloze jongeren geholpen worden met bijvoorbeeld studiemateriaal of geld voor certificaten.

Jimmy’s is een plek waar jongeren terechtkunnen met problemen. Er komen ook regelmatig jongeren die geen thuis hebben. Een aantal van hen deed mee met de actie. Initiatiefnemer Rob kijkt in ieder geval met een positief gevoel terug. “De tocht was gelukkig minder zwaar dan we hadden verwacht, doordat we ook wat rustdagen hadden ingepland. Al met al is het zeker voor herhaling vatbaar.”

De gemeente Groningen is sinds kort de dertiende gemeente die meedoet aan het actieprogramma ‘Dak- en Thuisloze jongeren’ van staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarin gaan organisaties beter samenwerken. Het doel van het programma is dat binnen twee jaar geen jongeren meer op straat hoeven te slapen.