Hermelijnen stelen de show in de Onlanden (video)

nieuws

Drie hermelijnen stelen deze ochtend voor de camera de show in de Onlanden.

Natuur in de Onlanden meldt: ‘Inmiddels kijken we er in De Onlanden al niet meer van op dat er zomers op verschillende plekken jonge Hermelijnen te zien zijn. Maar het blijft een genot om te kijken naar het gedartel en gedoe van deze energieke beestjes. Deze drie rennen, al spelend en jagend, over het pad naar ons (filmer en fotograaf) toe.

Op zo’n 10 meter afstand krijgt één van de jongen ineens in de gaten dat er iets ongebruikelijks op het pad staat. Meteen zijn ze alle drie verdwenen.

Duidelijk is te zien dat één van de Hermelijnen een stuk kleiner is dan de andere twee. Dit kan te maken hebben met het grootte verschil tussen de seksen. Mannetjes zijn vaak veel groter dan vrouwtjes. Of het hier gaat om drie jongen, dan wel twee jongen met hun moeder, is niet te zien.’

Foto: Soumyajit Nandy

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *