‘Gemeente is goed op weg met aanpassen Zwarte Piet’

Dimitri, alias ‘De Goede Lieve Sint’, bood vandaag een cadeau aan aan de gemeente. De actievoerder vindt dat de gemeente goede stappen onderneemt om Zwarte Piet aan te passen.

Daarom gaf de actievoerder een schilderij gemaakt door een Zambiaanse kunstenaar aan de gemeente. Als de gemeente de plannen door zet, krijgen ze nog twee van deze schilderijen van de actievoerder. Wel levert Dimitri een ingebrekestelling in. Hij heeft een tijdje terug een demonstratie aangevraagd tijdens de intocht van Sinterklaas komende november, maar dit is nog niet toegestaan. Met de ingebrekestelling wil de actievoerder wat druk op de ketel houden.

De demonstratie mag wat Dimitri betreft verplaatsbaar zijn. De laatste jaren leverden anti-zwartepietdemonstraties regelmatig conflicten op en dat is voor de gemeente niet wenselijk. Dimitri geeft aan dat hij kan begrijpen dat niet iedereen het eens is met de standpunten: ‘8 jaar geleden begreep ik het probleem met Zwarte Piet ook niet. Maar toen viel het kwartje. Het is een karikatuur en sommige mensen voelen zich er door gekwetst. Dan kunnen we daar best rekening mee houden en het uiterlijk van Piet aanpassen’

Deel dit artikel: