Dertien RUG-onderzoekers krijgen 250.000 euro subsidie van NWO

nieuws
Foto: Joachim Kohler via WikiMedia

Dertien onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG krijgen van de NWO een Veni-subsidie ter waarde van maximaal 250.000 euro.  Veni-subsidies zijn bestemd voor pas gepromoveerde wetenschappers met een opvallend en origineel talent voor vernieuwend onderzoek.

De tien vrouwelijke en drie mannelijke jonge onderzoekers krijgen met de subsidie de mogelijkheid om gedurende drie jaar hun eigen ideeën verder te ontwikkelen. De dertien nieuwe Groningse Veni-laureaten zijn verbonden aan vijf verschillende faculteiten.

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) selecteert onderzoekers op basis van de kwaliteit van de onderzoeker, het innovatieve karakter van het onderzoek, de verwachte wetenschappelijke impact van het onderzoeksvoorstel en mogelijkheden voor kennisbenutting.