Buijs: ‘Ik zou tekenen voor deze selectie”

De voorbereidingen op een nieuw seizoen van FC Groningen in de Eredivisie zijn in volle gang. Kersverse nieuweling Bart van Hintum werd maandagmiddag aan de buitenwacht voorgesteld.

Trainer Danny Buijs is bezig aan zijn tweede seizoen bij FC Groningen, na een rumoerig eerste seizoen. Vorig jaar stond FC Groningen na tien wedstrijden laatste en werd uiteindelijk nog play-offs voor Europees voetbal gehaald. Zaterdag 3 augustus start de competitie van dit seizoen voor de mannen van trainer Danny Buijs met een uitwedstrijd tegen FC Emmen

De wisseling der seizoenen zorgt ook in de selectie en technische staf voor de nodige veranderingen. Mimoun Mahi, Ludovit Reis, Jeffrey Chabot, Paul Gladon en huurlingen Thomas Bruns, Illiass Bel Hassani en Tim Handwerker vertrokken bij de FC. Met de komst van onder andere Azor Matusiwa, Ramón Lundqvist en Gabriel Gudmundsson is het vertrek al voor een deel opgevangen.

Maandagmiddag werd de nieuwe linksback Bart van Hintum gepresenteerd: “Ik ben 32 jaar, maar topfit en wil zo veel mogelijk minuten maken en presteren met FC Groningen”, aldus Van Hintum, die transfervrij overkomt van Heracles Almelo. De verdediger speelde afgelopen seizoen 24 duels voor de Almeloërs.

Met de komst van Van Hintum heeft Danny Buijs weer wat meer leeftijd in zijn selectie. “Het gaat om de balans, je wil ook niet alleen maar verdedigers in je team. Je wel een gezonde mix van jong en oud”, aldus de trainer. En op de vraag of hij zou tekenen om met deze selectie aan het seizoen te beginnen? “Ja, daar zou ik wel voor tekenen ja”.

Deel dit artikel: