‘Zo wordt de vuuravond een nieuwe gewoonte’

nieuws

Groningen heeft in Beijum, Lewenborg en Selwerd buurtvuurplaatsen. Stichting Buurtvuur wil er nog wel meer.

‘We horen vaak: dat is een goed idee, dat zou ook wat zijn voor onze wijk, onze buurt. Stichting Buurtvuur is opgericht met dit doel. Stichting Buurtvuur bouwt een netwerk van actieve vuurplaatsen. Waar vuuravonden een vast terugkomend onderdeel gaan uitmaken van het samenleven in de wijk. Zo wordt de vuuravond een nieuwe gewoonte en krijgt de vuurplaats een verbindende plek in de samenleving’.

In de herfst komt er een vuurloop tussen Lewenborg en Beijum. De vuurloop is een wandeling tussen de vuurplaatsen in Lewenborg en Beijum. ‘De wandelaars krijgen een warm onthaal in de buurwijk met soep op de wijkvuurplaats. Met ook een ontmoetingsmoment halverwege het traject. Want Beijumers en Lewenborgers lopen elkaar tegemoet, dus onderweg ontmoet je elkaar’.

Deel dit artikel:

  1. Hier moeten Groen Links en PvdD wel op tegen zijn, hebben beiden het hoogste woord als het op verbranding van hout aan komt, maar tot op heden blijft het angstvallig stil.

    Prima indicatief en hopelijk komen door de hele stad actieve vuurplaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *