Veel bijzondere taarten bij Groningse Heel Holland Bakt

Bakfans konden vrijdagmiddag meedoen aan de ‘Great Grunneger Cake-off’. De bakwedstrijd werd georganiseerd door de Rijksuniversiteit Groningen, als opening van hun lustrum. Dit jaar bestaat de universiteit namelijk 405 jaar.

Deelnemers mochten allerlei soorten taarten meenemen. Een van de juryleden van de wedstrijd was Sarena Solari, die in 2015 het tv-programma Heel Holland Bakt won. Zij lette vooral op de smaak. “Het is wel een combinatie van alles natuurlijk. Het oog wil ook wat, maar het moet natuurlijk een lekkere taart zijn.”

Er waren veel mensen die een zelfgebakken taart kwamen inleveren. Een deelnemer heeft zelfs mango uit Thailand meegenomen. “Tijdens mijn reis in Thailand kwam ik op het idee om mee te doen. Daar heb ik ook het ontwerp gemaakt. Afgelopen woensdag kwam ik terug en toen zijn we dezelfde middag al begonnen. Daarom heet de taart ook ‘Jetlag’.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *