“Universiteit komt niet opdagen bij overhandigen gouden drol”

nieuws

De presentatie door ROOD Groningen van een gouden drol aan vertrekkend rector Elmer Sterken van de RUG is donderdag niet doorgegaan omdat de universiteit verstek liet gaan.

De jongeren van de SP wilden Sterken het exemplaar aanbieden vanwege de hoge kosten van zijn afscheidsfeest. Volgens ROOD kwam de Rijksuniversiteit, ondanks een afspraak, niet opdagen en weigerde ze het cadeau aan te nemen. “Daaruit blijkt dat de RUG geen kritiek kan hebben op dit vlak.”

De kosten van het afscheidsfeest van Sterken, vrijdagmiddag in de Martinikerk, zijn begroot op 70.000 euro. Dat is 40 duizend euro boven het maximale bedrag dat een afscheidsfeest van een minister uit Den Haag mag kosten.

ROOD Groningen vindt het onbegrijpelijk en onacceptabel dat publieke middelen op verspillende wijze worden ingezet – zeker in vergelijking met de vele bezuinigingen op onderwijs aan de RUG. ROOD vindt het ook onbegrijpelijk dat Sterken deze hoge kostenpost persoonlijk heeft goedgekeurd. ROOD kondigt meer acties aan tegen het afscheidsfeest van Sterken.