“Universiteit komt niet opdagen bij overhandigen gouden drol”

nieuws

De presentatie door ROOD Groningen van een gouden drol aan vertrekkend rector Elmer Sterken van de RUG is donderdag niet doorgegaan omdat de universiteit verstek liet gaan.

De jongeren van de SP wilden Sterken het exemplaar aanbieden vanwege de hoge kosten van zijn afscheidsfeest. Volgens ROOD kwam de Rijksuniversiteit, ondanks een afspraak, niet opdagen en weigerde ze het cadeau aan te nemen. “Daaruit blijkt dat de RUG geen kritiek kan hebben op dit vlak.”

De kosten van het afscheidsfeest van Sterken, vrijdagmiddag in de Martinikerk, zijn begroot op 70.000 euro. Dat is 40 duizend euro boven het maximale bedrag dat een afscheidsfeest van een minister uit Den Haag mag kosten.

ROOD Groningen vindt het onbegrijpelijk en onacceptabel dat publieke middelen op verspillende wijze worden ingezet – zeker in vergelijking met de vele bezuinigingen op onderwijs aan de RUG. ROOD vindt het ook onbegrijpelijk dat Sterken deze hoge kostenpost persoonlijk heeft goedgekeurd. ROOD kondigt meer acties aan tegen het afscheidsfeest van Sterken.

Deel dit artikel:

  1. Ze staan al voor gek genoeg. Helaas werkt OOG daar wel aan mee. Voor de toekomstige werkgelegenheid van deze mensen voorspelt dit niet veel goeds. Dat wordt dus gemeenteraad.

  2. Mooi om idealen te hebben, en om te vechten voor rechtvaardigheid, maar je bereikt meer met constructieve debat dan met beledigende wc-grappen. SP zet zich volledig buiten de discussie met dit soort acties, en met hun ‘Hans Brusselmans’-actie.

    Ga het debat aan, neem je verantwoordelijkheid, neem deel aan de discussie ipv altijd met tomaten gooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *