Partyclub in Waterhuizen verwoest door grote brand

Een partyclub aan de Winschoterweg in Waterhuizen is woensdagavond volledig in de as gelegd bij een grote brand. De Stadse brandweer kreeg bij de bestrijding van het vuur assistentie van omliggende korpsen.

De brand werd rond 22.40 uur gemeld waarop een bluswagen en een hoogwerker van de kazerne aan de Sontweg ter plaatse werden gestuurd. “Al snel werd duidelijk dat het om een uitslaande brand ging”, laat een woordvoerder van de brandweer weten. “Ook vanwege de mogelijke uitbreiding van het vuur hebben we snel opgeschaald naar ‘grote brand’.” Daarop kwamen de blusgroepen van Harkstede en Haren ook ter plaatse. Uit voorzorg werden een aantal naastgelegen woningen ontruimd. Bij de brand kwam flink wat rook vrij.

00.25
“Zojuist hebben we het sein ‘brandmeester’ gegeven”, laat een brandweerwoordvoerder weten. “Dit betekent dat de brand zich niet meer kan uitbreiden. De verwachting is dat we nog een aantal uren aan het nablussen zijn.”

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

00.10
Rick ten Cate van tencatefotografie.nl meldt dat de gevel van het pand is ingestort. Brandweerlieden zijn ondertussen nog volop bezig met de brandbestrijding.

23.50
“Het pand staat nu volledig in brand”, meldt Ten Cate. “Ook lijkt het er op dat een deel van het gebouw is ingestort.” De brandweer laat weten dat het pand als verloren moet worden beschouwd. “We gaan het gecontroleerd uit laten branden.” De bewoners van de omliggende woningen die ontruimd zijn, zijn opgevangen in een hotel in Westerbroek. Volgens de brandweer lopen hun huizen geen gevaar.

23.30 uur
Incidentfotograaf Raymond Meter van meterfotografie.nl laat weten dat de afzetting rond het pand flink vergroot is. “Ik sprak zojuist met een agent en die vertelde dat er in het gebouw een aantal gasflessen zouden staan. Om die reden is een groter gebied afgezet.” De brand woedt op dit moment nog steeds voort.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is onduidelijk. Hier wordt onderzoek naar gedaan. Voor zover bekend raakte niemand gewond. Vanwege de brand waren de Winschoterweg en de Rijksweg-West afgesloten voor het verkeer.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl