RUG moet samenwerking met Ballast Nedam stopzetten bij bouw Feringa Building

De Rijksuniversiteit Groningen moet de aanbesteding voor de bouw van het Feringa Building op de Zernike Campus opnieuw overwegen. Vrijdagochtend bepaalde de rechter dat het weigeren van het bouwconsortium in strijd is met het aanbestedingsrecht.

Het consortium van de drie bedrijven, Croonwolder & Dros, Engie Services Noord en Unica Installatietechniek spande een kort geding aan tegen de RUG. Ze vinden dat de RUG hen reputatieschade heeft toegebracht. De inschrijving van het consortium werd geweigerd, omdat het gevraagde bedrag veel te hoog zou zijn voor de universiteit.

De RUG ging vervolgens in zee met Ballast Nedam, dat tien miljoen euro minder vroeg voor de bouw. Deze samenwerking moet nu dus stoppen. De schadevergoeding die het bouwconsortium eiste van de RUG werd wel van tafel geveegd.

Naar verwachting zal het complex, dat plaats moet bieden aan veertienhonderd studenten en 850 medewerkers, in 2023 klaar zijn.

Deel dit artikel:

  1. Is dat een nieuwe nevenfunctie voor rechters? bouwadvies geven?
    Wat is hier de bedoeling van? Dat je straks geen bouwkundigen, maar juristen uitnodigt om een gebouw te laten bouwen?

    Maar als ik het goed begrijp, hadden ze een aanbesteding gedaan met een max prijs van 56 miljoen, UEC kwam met 90 miljoen als prijs, en daardoor zijn ze terzijde geschoven. En vervolgens zijn ze met iemand in zee gegaan dat het voor 80 miljoen kan doen?

    Tsja, voortschrijdend inzicht en UEC heeft de 90 miljoen niet voldoende kunnen verantwoorden, denk ik dan?
    mss hadden ze voor het nette nog een keer kunnen worden uitgenodigd, maar als je op een budget van 56 miljoen al uitkomt op 90…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *