PVV: ‘Absurd dat politiek zich met kinderfeest bemoeit’

nieuws
foto: Matthijs Jansen / Twitter.com

De PVV heeft vragen gesteld over Zwarte Piet die binnen enkele jaren niet meer te zien zal zijn bij de jaarlijkse Sinterklaas intocht.

‘Onlangs werden de inwoners van de gemeente Groningen door het College van B&W in de media meegedeeld dat de traditionele Zwarte Piet binnen enkele jaren niet meer te zien is bij de jaarlijkse Sinterklaasintocht in Groningen. De Kinderombudsman en de PvdD vinden dat Zwarte Piet moet verdwijnen en B&W van Groningen gaan daar blijkbaar in mee. Daar bovenop kregen de raadsleden nog een brief van een activist tegen Zwarte Piet waarin deze eist dat in 2021 geen enkele Zwarte Piet meer zal worden getolereerd tijdens de intocht van Sinterklaas.

De PVV vindt het absurd dat de politiek zich met een traditioneel kinderfeest bemoeit, waarbij de meest aansprekende figuur en kindervriend Zwarte Piet in de ban wordt gedaan. De PVV vraagt zich af waarom het College van B&W zich laat leiden door een kleine groep gepolitiseerde beroepsactivisten, die op bespottelijke wijze Zwarte Piet in een negatief daglicht plaatsen door het kinderfeest te framen als zijnde racistisch, terwijl een meerderheid van de inwoners van Groningen vindt dat Zwarte Piet moet blijven. De PVV vindt dat de inwoners van Groningen zich moeten kunnen uitspreken over wat zij willen met deze figuur van het Sinterklaasfeest’, schrijft de Partij voor de Vrijheid.

Deel dit artikel: