Politie: niet meer fietsen op winkelplein Selwerd

nieuws

De politie gaat extra controleren op mensen die fietsen op het winkelplein Selwerd. Zo nodig worden bekeuringen uitgedeeld.

Net als andere winkelcentra en winkelgebieden in Nederland is het winkelplein Selwerd een voetgangersgebied. Ondanks dat er voetgangersborden staan, wordt op het winkelplein nog steeds gefietst en hard gebromd, aldus de politie.

Om de veiligheid voor de bezoekers te kunnen waarborgen, hebben de winkeliers in overleg met de politie en de gemeente besloten om de fietsenrekken tijdelijk bij de ingang van het winkelplein te plaatsen, zodat duidelijk is dat het winkelplein bedoeld is voor voetgangers.

Deel dit artikel:

  1. @bladebla je gaat toch ook geen ingang van een parkeergarage maken midden in de Herestraat en tegen de automobilist zeggen dat ze hun Auto er naar toe moeten duwen :p

  2. @Marc, ik begrijp je punt dat je wil maken ondanks de vergelijking. Een fiets aanduwen is natuurlijk niet zo zwaar als een auto.

    Jij vindt dat stukje lopen te ver en de rekken zijn nu bewust zo neergezet opdat de politie een verbaal kan uitschrijven. Oké. Ik loop het, het neemt een paar tellen, dat is waar, maar hoef ook geen agent te woord te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *