Opnieuw vragen aan college over uitbreiding pluimveebedrijf Woltersum

nieuws
Pluimveebedrijf Lalkens-Heringa Foto: GoogleMaps

De Partij voor de Dieren stelt dinsdagmiddag opnieuw vragen aan het College van B&W over de uitbreiding van pluimveehouderij Lalkens-Heringa in Woltersum.

Volgens de Partij voor de Dieren is de pluimveehouderij geen voorbeeld van kringlooplandbouw, zoals de gemeente stelde in de beantwoording van eerdere vragen van de PvdD. Kirsten de Wrede, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren, wijst op het wekelijkse vrachtverkeer van en naar het bedrijf. “Hoeveel voer en mest mag je aan- en afvoeren om nog te kunnen spreken van een circulair systeem? Wij vragen ons af welke definitie van kringlooplandbouw dit college hanteert.”

Daarnaast heeft de partij meerdere vraagtekens bij de vergunningaanvraag. De plek die de pluimveehouder wil gebruiken staat nu nog officieel geregistreerd voor akkerbouw. Ook is het perceel nog geen eigendom van de pluimveehouder.

Volgens de gemeente heeft Lalkens-Heringa aangegeven dat zowel de bestaande kippen als de nieuwe kippen 4 m2 meter weiland per kip ter beschikking hebben en krijgen. Dat betwijfelt de partij: “Wanneer het welzijn van veel dieren op het spel staat, kan dit niet alleen vanachter een bureau.” aldus De Wrede,