Lichtende nachtwolken sieren Groningse hemel

nieuws
Foto: Erick Bakker

Het loont om vrijdagavond of in de nacht van vrijdag op zaterdag even naar boven te kijken: lichtende nachtwolken sieren de Groningse hemel. Op social media-kanalen maken flink wat mensen melding van hun bijzondere uitzicht.

“Prachtige wolken boven Groningen”, zegt Erick Bakker. “Zo mooi en wijds als de nachtwolken nu zijn ga je de komende jaren niet weer zien.” Weerman Marco Verhoef van Weerplaza: “Het is een ware show nu. Lichtende nachtwolken.” Ook de afgelopen dagen waren de bijzondere wolken al een aantal keren te zien. Toch is het een verschijnsel dat zeer zelden voorkomt. De wolken ontstaan wanneer hele kleine ijskristallen op stofdeeltjes gevormd worden. De wolken zijn zichtbaar als het hoog in de atmosfeer het koudst is, meestal is dat rond 21 juni.

De wolken zijn te herkennen aan hun zilverblauwe kleur. Daarnaast hebben ze vaak een ribbelachtige structuur. Vrijdagavond zijn ze waar te nemen als je in noordwestelijke richting kijkt.

Deel dit artikel:

  1. echt mooie weergave van de lichtende wolken in Groningen.
    Gaarne zou ik aan u willen doorsturen, lichtende nachtwolken boven de stad Rotterdam.
    Welk E-mail adres zou ik hiervoor mogen gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *