‘Conflictdokter’ Ring-Zuid moet nu Zuidasdok in Amsterdam gaan redden

nieuws
Foto: OogTV

Marcel Hertogh mag opnieuw gaan bemiddelen in een bouw-impasse. Nadat de Delftse professor met zijn commissie alle neuzen rond de Zuidelijke Ringweg in Groningen weer dezelfde kant op kreeg, is hij nu gevraagd om het bouwconsortium rond de Zuidasdok in Amsterdam weer aan het werk te krijgen.

Volgens Cobouw was de TU-professor een ‘onomstreden keus’, omdat hij een vergelijkbaar conflict heeft opgelost in Groningen. De impasse rond Zuidasdok is bijna een kopie van impasse rond de Zuidelijke Ringweg in de Stad. Bij beide projecten gaat het om een wegverbreding van een snelweg in de omgeving van een grote stad.

Volgens een woordvoerder woordvoerder Miranda Post van het projectbureau Zuidasdok zijn er wel verschillen tussen de twee projecten:  “Het wordt geen ‘copy-paste’-aanpak vanuit Groningen in Amsterdam.”

Zowel in Groningen als in Amsterdam keurde de opdrachtgever het voorlopige ontwerp voor de bouw af. In Groningen lag de bouw rond de Zuidelijke Ringweg een jaar stil. Na een rapport van Hertog, onder de toepasselijke titel ‘Waar een wil is komt een weg’, zijn de werkzaamheden begin dit jaar hervat.

Deel dit artikel: