160 nieuwe kunstenaars studeren af

nieuws
Foto: Lennart Koster.

Van 22 tot 27 juni presenteert Academie Minerva het werk van eindexamenstudenten van Autonome Beeldende Kunst, Vormgeving en Docent Beeldende Kunst en Vormgeving en van het Frank Mohr Institute.

De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 22 juni om 13.00 uur in de Voormalige Suikerfabriek in Groningen. Daar toont Academie Minerva 160 afstuderende bachelor- en masterstudenten.

Gestart op de academie als nieuwsgierige, onderzoekende studenten hebben zij zich de afgelopen jaren kunnen ontwikkelen tot kunstenaars, vormgevers en docenten. De eindexamententoonstelling heet (Un)Formed.

 

Deel dit artikel:

  1. Als ze 100% binnen hun afstudeerrichting blijven wel ja. Gelukkig zijn er zat kunstenaars die als ZZP’er binnen hun vakgebied actief kunnen blijven. Of kunstenaars die er een baantje naast hebben om rond te kunnen komen. Er zijn maar weinig kunstenaars die rijk worden van hun eigen werk. Maar die ambitie hebben ze gelukkig vaak ook niet.

   Het is een leuke show om te bezoeken.

   1. Ik heb het helemaal niet over rijk worden, slechts de broek ophouden. De meeste klussen die ze binnen halen zijn door de overheid geleide projecten of de kunstenaar bedenkt zelf een project en tapt daarmee uit een subsidie potje.

    En inderdaad er zijn een paar kunstenaars die zelf hun broek ophouden maar daar hebben ze het papiertje van Minerva niet voor nodig.

 1. Lang leve kunst!

  Ook andere Groningse afgestudeerden in het hogere onderwijs hebben al decennia een niet al te best vooruitzicht op betaald werk. Je struikelt in de studiestad Groningen over de werkloze werkzoekenden van de studies: filosofie, ruimtelijk wetenschappen (sociale geografie, spatial sciences), psychologie, bestuurskunde, sociologie, politicologie, geschiedenis etc. Als je me niet gelooft, dan kan je kijken op: http://www.studiekeuze123.nl of op http://www.studieperspectief.nl .

  De belastingbetaler betaalt drie keer. Eerst betaalt de belastingbetaler mee aan dit soort studies. Dan betaalt de belastingbetaler mee aan de uitkering van de werkloze werkzoekende. En vervolgens draait de belastingbetaler voor de niet terugbetaalde studieschuld op.

  Maar wat maakt dit nou uit? De belastingbetaler kan in China, via internet, voor een prikkie de mooiste schilderijen en de mooiste beeldhouwwerken bestellen.

  Je moet kijken onder de streep en niet boven de streep!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *