Zernike grotendeels rookvrij, vanaf januari volledig

Het Zerniketerrein is vanaf deze week vrijwel volledig rookvrij. Het nieuwe beleid van de Hanzehogeschool kan op gemengde reacties rekenen van studenten en bezoekers.

“Het is de bedoeling dat je niet hier maar daar in die abri je sigaret oprookt”, zegt een medewerker van de Hanzehogeschool tegen een twintiger die net een sigaretje heeft opgestoken. Op Zernike gelden sinds maandag strengere regels waardoor er op vrijwel het volledige terrein niet meer gerookt mag worden. “Mensen die toch een sigaretje willen roken kunnen terecht in één van de drie abri’s op het terrein”, vertelt Ciska Bakema van de Hanzehogeschool. “Deze abri’s hebben we buiten het zicht van de doorgaande wegen en looproutes geplaatst.”

“Ik vind het prima dat ze dit zo gedaan hebben”, laat een student weten. “Voor mij is het nu een stukje lopen maar dat vind ik helemaal niet erg. En eigenlijk heeft deze situatie ook nog een voordeel want als het nu regent sta je in zo’n abri lekker droog.” Een andere student is het daar niet mee eens. “Ik vind dit heel vervelend. Erg betuttelend ook. Misschien moeten we maar in actie komen?”

Vanaf 1 januari 2020 een volledig rookvrij Zernike?
De drie abri’s lijken een soort van tussenoplossing te zijn. “We hebben een jaar lang gesproken over dit beleid en ondertussen merken we dat we alweer door de actualiteit worden ingehaald”, zegt Bakema. “Vanaf 1 januari geldt er een ministeriële maatregel die roken op hogescholen überhaupt verbiedt. Als de wetgeving in het begin van het nieuwe jaar daar ook op is aangepast dan kan er hier in het nieuwe jaar op Zernike niet meer gerookt worden.”

Deel dit artikel:

  1. Voor een groot kind zoals jij is betutteling inderdaad nodig aangezien jij niet zonder regels leven kan en een leidraad nodig hebt in je bekrompen zure wereldje.

   Maar ondertussen wordt op datzelfde terrein volop met auto’s en bussen gereden en worden er onderzoeken gedaan i.s.m. met o.m Shell en andere groot vervuilers wat het allemaal erg lachwekkend en bovenal hypocriet maakt.

   In een bushokje roken doet iemand met gezond verstand sowieso niet, net zoals je niet voor in of uitgang van een gebouw gaat staat te roken.

   1. Ja, méér betutteling dus. Dat geldt ook voor jouw rookverslaving Doetje.
    Een deel van de zoogdiersoort met de naam mens mist helaas de mogelijkheid tot nadenken of weigert dat eenvoudigweg, en moet daarom o.a. door meer betutteling tegen zichzelf in bescherming worden genomen.
    Of je nou wilt of niet Doetje, wen er maar gewoon aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *