“Wij streven naar acceptatie van alle LGBTQ’ers”

oogochtendshow
Foto: Queer Pride Groningen

Zaterdag 1 juni wordt in Groningen de Queer Pride gehouden. Om 14:00 vindt op het Waagplein een bijeenkomst plaats, gevolgd door een optocht door de stad. De OOG Ochtendshow sprak met Veerle Ros, een van de organisatoren van de Queer Pride.  

Vanwege de Queer Pride worden komende week ook andere activiteiten gehouden, variërend van feestjes tot lezingen en van paneldiscussies tot een symposium.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Gay Pride in Amsterdam, wil de Groningse Queer Pride terug naar de basis en focussen op de gemeenschap zelf. Hierbij streeft de pride vooral naar acceptatie van alle LGBTQ+’ers, en niet alleen homoseksuelen.

Ondanks dat homoseksualiteit namelijk een brede acceptatie kent in Nederland, geeft Veerle aan dat “mensen die niet in het plaatje van een man of vrouw passen nog vaak worden lastig gevallen op straat of worden gediscrimineerd op hun werk”.

De week vol met activiteiten wordt vanavond al afgetrapt in club OOST met een speciale editie van HomOOST. De pride zelf zal zaterdag 1 juni om 14:00 van start gaan van het Waagplein.