“Wij streven naar acceptatie van alle LGBTQ’ers”

oogochtendshow
Foto: Queer Pride Groningen

Zaterdag 1 juni wordt in Groningen de Queer Pride gehouden. Om 14:00 vindt op het Waagplein een bijeenkomst plaats, gevolgd door een optocht door de stad. De OOG Ochtendshow sprak met Veerle Ros, een van de organisatoren van de Queer Pride.  

Vanwege de Queer Pride worden komende week ook andere activiteiten gehouden, variërend van feestjes tot lezingen en van paneldiscussies tot een symposium.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Gay Pride in Amsterdam, wil de Groningse Queer Pride terug naar de basis en focussen op de gemeenschap zelf. Hierbij streeft de pride vooral naar acceptatie van alle LGBTQ+’ers, en niet alleen homoseksuelen.

Ondanks dat homoseksualiteit namelijk een brede acceptatie kent in Nederland, geeft Veerle aan dat “mensen die niet in het plaatje van een man of vrouw passen nog vaak worden lastig gevallen op straat of worden gediscrimineerd op hun werk”.

De week vol met activiteiten wordt vanavond al afgetrapt in club OOST met een speciale editie van HomOOST. De pride zelf zal zaterdag 1 juni om 14:00 van start gaan van het Waagplein.

 

Deel dit artikel:

 1. Homoseksualiteit is niet “breed geaccepteerd” in Nederland, zolang de meerderheid het nog vies vindt als ze twee mannen zien zoenen, en als je (met name door mohammedanen) uitgescholden en bespuugd wordt als je hand-in-hand loopt. Allebei zelf ervaren. Ik voelde me veiliger in 1995 dan ik me anno nu voel, en het is grotendeels het gevolg van de falende (of eigenlijk niet-bestaande) integratie.

  1. Dat je het vies vind daar kun je niets aan doen. Dat is een primaire reactie door onze spiegelneuronen. Hoe je daar vervolgens mee om gaat, daar kun je wel wat aan doen.

  2. Zo’n queer pride gaat niks veranderen aan de situatie aangezien er geen enkele gelovige dan wel tegenstander op af komt, er komen alleen mensen die er niet moeilijk over doen dan wel gewoon vinden.
   Er zijn oplossingen om dit op te lossen alleen zijn die te radicaal ( althans voor de meesten ), één ding weten we wel zeker dat halfzachte regels en alle vormen van ‘pride’ niets bij draagt aan het oplossen van hun probleem.

   Ik zelf ben altijd opgevoed met het principe dat elk mens gelijk is, je beoordeeld een mens op zijn doen en laten en stopt ze niet in hokjes.

   Maar dit soort hokjes feestjes georganiseerd door mensen die niet in een hokje willen worden gestopt brengt zeker geen bijdrage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *