Vitesse maakt een einde aan seizoen FC Groningen

FC Groningen heeft dinsdagavond geen plek weten te bemachtigen in de finale van de play-offs. De Groningers verloren met 3-1 van Vitesse, waardoor Vitesse doorstoot naar de finale. De 2-1 zege van afgelopen zaterdag was niet genoeg voor de mannen van Danny Buijs. 

FC Groningen begon met dezelfde elf namen als afgelopen zaterdag. Danny Buijs was zeer tevreden over de speelwijze van de thuiswedstrijd, een speelwijze die dinsdagavond ver te zoeken was.

Na zeventig seconden voetballen lag de bal al in het netje. Martin ødegaard kon na defensieve problemen bij FC Groningen binnenschieten namens de Arnhemmers. FC Groningen was van slag en probeerde even later de regie in handen te nemen. De Groen-witten waren vaak te vinden op de helft van Vitesse, maar waren erg slordig in de eindpass en kwamen daardoor niet tot kansen. In de 28e minuut kon Tim Matavz tekenen voor de tweede treffer van de avond. Na een prachtige pass van ødegaard, kon de oud spits van FC Groningen de bal binnen glijden: 2-0.

Twee minuten later kleurde de luch donker voor FC Groningen. Tim Matavz kopte, weer op aangeven van ødegaard, raak voor Vitesse: 3-0. Kaj Sierhuis kreeg vlak voor rust nog een grote kans op een doelpunt. Op aangeven van Tim Handwerker schoot de spits de bal in de hoek, Remco Pasveer redde uitstekend op de doelpoging. Zo gingen beiden ploegen rusten met een 3-0 stand.

De tweede helft 

In het tweede bedrijf kwam FC Groningen niet beter voor de dag. Vitesse voerde de boventoon en creëerde dan ook vele kansen. Martin ødegaard was dicht bij een doelpunt en Maikel van der Werff raakte met een kopbal zelfs de paal. Uit het niets kwam dan ook de 3-1 van FC Groningen. Paul Gladon speelt El Hankouri vrij aan de linkerflank. De buitenspeler dribbelde naar de achterlijn en gaf voor: Kaj Sierhuis kon simpel binnen tikken. FC Groningen ging nog op zoek naar een tweede treffer, een doelpunt dat hen naar de finale zou brengen, maar vond geen geluk voor het doel: 3-1.

Het seizoen is daarom afgelopen voor de Trots van het Noorden. FC Groningen is na een dramatische seizoensstart uiteindelijk opgeklommen tot de achtste plaats en strandde in de halve finale van de Play-offs.

Deel dit artikel: