Veel waardering maar geen oplossing Noorderhavenprobleem

nieuws

Wethouder Roeland van der Schaaf heeft gisteren geen groen licht gekregen voor de aanpak van de Noorderhaven. Er was woensdagavond in de raadscommissie veel waardering voor het woonschepencomité en de woonschipbewoners van de Noorderhaven maar hun onzekerheid blijft voortduren.

Het gemeentebestuur wil een aantal schepen weg hebben uit de Noorderhaven, het gaat dan om onbewoonde schepen en schepen die niet kunnen varen, niet authentieke en verwaarloosde schepen. Het zou gaan om 18 tot 36 schepen. De woonschippers stellen dat, na de invoering van een nieuwe woonschepenwet, de niet varende woonschepen recht hebben op een vergunning.  De wethouder is het daar niet mee eens, een gang naar de rechter moet daarover duidelijkheid brengen. De raad is bezorgd over de onzekerheid die het plan met zich mee brengt voor de bewoners. Roeland van der Schaaf geeft geen details, maar belooft coulance: ‘We hebben ook jarenlang niet gehandhaafd op die regels.’

‘De benadering is onacceptabel omdat alle schepen met toestemming van de gemeente in de Noorderhaven liggen. Er zijn toelatingsbrieven, huisnummers en vuilwaterinstallaties aan de huidige schepen en hun bewoners verstrekt en de gemeente heft daarnaast ozb dan wel liggeld’, aldus het comité.

De raadscommissie  gaat niet zonder meer akkoord met de ‘Aanpak Noorderhaven’ en praat verder in de gemeenteraad en dient dan ook moties in.

Deel dit artikel:

  1. Wanneer pakt de gemeente nu eens door. Dwarsliggen blijven ze toch wat er ook gebeurd. Vooral de gl kleuters die helaas niet met macht om kunnen gaan.
    Weg met de verrotte e n verwaarloosde bakken. Er is lang genoeg over gepraat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *