Twee festivals tegelijk in Stadspark

nieuws

Dit weekend werd bekend dat het eerste Groningse Terrassen Festival verplaatst wordt naar dezelfde periode dat ook het Zomerfolk festival plaatsvindt, even verderop in het Stadspark.

David Myles van Rapalje en Zomerfolk reageert: ‘We zijn vrijdagmiddag op de hoogte gesteld en onze eerste reactie was ‘hoe meer mensen in het Stadspark hoe beter’. Als we het eerder hadden geweten, hadden we wellicht op praktisch niveau wat voor elkaar kunnen betekenen. We hopen dat ze het organisatorisch net zo goed voor elkaar hebben als wij haha. Zomerfolk heeft gelukkig op tijd het mooiste stukje Stadspark weten te bezetten: heerlijk met je speciaal biertje op de Zonneweide genieten van bands uit Canada, Schotland, Ierland, Engeland, Duitsland en België’.

Vanuit de Grunobuurt worden de ontwikkelingen rond twee festivals tegelijk met enige bezorgdheid gevolgd. Steeds meer feesten en parkeerdruk worden genoemd in reacties op Twitter.

 

Terrassen Festival duikt voor slecht weer rond Hemelvaart

Deel dit artikel:

  1. “hoe meer mensen in het Stadspark hoe beter”
    Alweer ‘moderne mensen’ die groen stemmen en tegelijkertijd helemaal geen respect hebben voor de natuur en dieren en ook niet voor de omwonenden, met al dat harde muziek tot heel laat.
    Het is duidelijk dat de Groningse wetgevers niet in de buurt van Stadpark en Suikerterrein wonen.

  2. Er was een signaal afgegeven met de zeer lage opkomst. En men gaat stoïcijns verder met waar men gebleven was. Door Groningen en zijn stadspark gruwelijk te verpesten in een pretpark. Het Noorderplantsoen is al naar de kloten!

  3. Wat verdrietig dat de gemeente de mensen naar het Stadspark wil lokken door het om te toveren in een terras, met muzikaal vermaak. Alsof er nog niet genoeg terrassen met muzikaal vermaak in de stad zijn. Wat een gebrek aan fantasie ook, dat de gemeente niet op een andere manier mensen naar een natuurgebied kan lokken. De verliezers zijn de omwonenden, de echte natuurliefhebbers en de natuur zelf. En dan ook nog dit `vermaak’ laten samenvallen met het enige echt duurzame festival in het park: Zomerfolk. Hoe dit te verklaren in een gemeente waarin Groen Links het voor het zeggen heeft?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *