Stroomstoring verholpen, treinen rijden weer

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Door een stroomstoring aan het einde van de dinsdagmiddag werkten op diverse plaatsen in de stad de stoplichten niet. Ook reden er geen treinen vanuit Groningen naar Delfzijl en Roodeschool en vice versa.

Vanuit de stad werd op diverse plekken een verkeerschaos gemeld, doordat de stoplichten het niet deden. De storing deed zich voornamelijk voor in het noordelijke deel van de provincie en had daarom ook het treinverkeer getroffen. Arriva zette bussen in. Duizenden huishoudens in de provincie zaten zonder stroom.

De oorzaak van de stroomstoring bevond zich naar alle gedachten in Winsum. “In een stroomstation aan de Maarhuizerweg is aan het einde van de middag een explosie geweest”, vertelt een woordvoerder van de brandweer. Volgens TenneT gaat het om een zogenaam 110 kV-station. “We werken hard aan een oplossing.”

Update 18.50 uur:
De stroomstoring is op dit moment grotendeels verholpen. Arriva meldt dat de treinen richting Delfzijl en Roodeschool weer gaan rijden.

Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Deel dit artikel: