SC Stadspark veroordeeld tot nacompetitie na forse nederlaag

sport
Foto Andor Heij

SC Stadspark speelt nacompetitie tegen degradatie uit de eerste klasse F zondag. Stadspark verloor vanmiddag in en tegen Sneek kansloos met 5-0. Stadspark eindigde als twaalfde.

SWZ Sneek had nog een theoretische kans op promotie en gaf volle bak. Achteraf bleek de zege niet voldoende, want het kampioenschap ging naar VV Emmen.

Stadspark kreeg ook geen hulp van het al uitgespeelde GRC Groningen. GRC verloor thuis met 3-2 van Noordster, waardoor Noordster over Stadspark heen klom en de degradatiedans ontsprong.

In deze klasse werd Emmen kampioen en spelen SWZ Sneek, VKW en Gomos nacompetitie voor promotie. Stadspark speelt met GAVC nacompetitie tegen degradatie. Nieuw Buinen vloog er direct uit.

Stadspark speelt zondag thuis tegen LAC Frisia de eerste nacompetitiewedstrijd. De winnaar gaat door naar de volgende ronde. Er is geen returnwedstrijd.

Deel dit artikel:

  1. Dat is ook toevallig. In het vorige seizoen waarin Stadspark in de tweede klasse speelde won het in de nacompetitie van Frisia waardoor Frisia uit de eerste klasse degradeerde en Stadspark promoveerde naar de eerste klasse. En nu zou het exact andersom kunnen gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *