Prijsvraag rond naam fietspad naar Assen

nieuws
Foto: Flaviadir / Pixabay

Om de doorfietsroute Assen-Groningen een passende naam te geven is een prijsvraag uitgeschreven. De winnaar krijgt een elektrische fiets.

De provincies Drenthe en Groningen willen van de deelnemers graag weten waarom de naam passend en herkenbaar is voor deze fietsroute. De route volgt het Noord-Willemskanaal vanaf Assen tot aan de stad Groningen. De winnende naam komt op borden langs de doorfietsroute Assen-Groningen. Meer informatie over de wedstrijd en de doorfietsroute: www.provincie.drenthe.nl/doorfietsroute. Inzenden kan tot en met vrijdag 21 juni.

De naam van de doorfietsroute was ‘Fietssnelweg’. Deze is veranderd in doorfietsroute, omdat dit beter past. Iedereen mag op de doorfietsroute fietsen, niet alleen snelle fietsers. Doorfietsroutes zijn brede en comfortabele fietspaden die goed onderhouden worden en zijn in de winter als eerste sneeuw- en ijsvrij. Het zijn fietspaden met weinig of geen verkeerslichten en zoveel mogelijk voorrang op kruispunten.

Deel dit artikel:

  1. tjonge, laat ze eerst maar eens aan het werk gaan met dat pad en wel zodanig dat als het er ligt het binnen de kortste keren niet weer opengebroken wordt door de gasunie of wamtestad of door welke club dan ook. wat een geklungel!

  2. Wordt vast gewonnen door één van de ambtenaren uit het projecteam. Net zoals bij destijds bij de naamgeving van de Euroborg.

    #sad

    1. Onderzoek heeft aangetoond: pessimistische mensen hebben een beduidend scherpere blik dan optimistischer.

      Ze zijn niet altijd even gezellig, maar koester de kritische mens. Kan uiteindelijk een hoop ellende schelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *