AFGELOPEN: FC Emmen – FC Groningen (1-0)

sport
Foto: Sportphotoagency.com Samir Memisevic van FC Groningen.

De laatste speelronde van de Eredivisie: FC Emmen – FC Groningen. Het was een seizoen van “ups and downs” voor de Trots van het Noorden met mogelijk een plaats in de play-offs voor Europees voetbal in het verschiet. FC Groningen moet resultaat boeken tegen het veiliggespeelde FC Emmen op de oude Meerdijk. Volg het hier live vanaf half 8!

 

AFGELOPEN! FC Groningen gaat de play-offs in. Het verliest zelf met 1-0 van FC Emmen, maar door het verlies van Willem II blijft de Trots van het Noorden achtste. Aanstaande zaterdag speelt FC Groningen het thuisduel van een tweeluik tegen Vitesse.

 

90’ Om het toch spannend te houden: mocht ADO Den Haag nog drie keer scoren, gaan de Hagenezen op doelsaldo de play-offs in.

89’ Wissel FC Emmen: Tim Siekman vervangt Sven Braken.

88’ ADO Den Haag ondertussen op een 6-2 voorsprong. U mag nu écht weer rustig ademen.

84’ Met de huidige virtuele stand speelt FC Groningen zaterdagavond in eigen huis de eerste wedstrijd tegen Vitesse. Volgende week dinsdag is de return.

83’ FC Groningen gaat de play-offs in. ADO Den Haag is op een 5-2 voorsprong gekomen tegen Willem II.

82’ Zeefuik op de paal.. Ajdin Hrustic steekt Zeefuik weg in het strafschopgebied. De verdediger ziet zijn schot via de handen van Telgenkamp op de paal belanden.

76’ ADO Den Haag redt FC Groningen! De club uit Den Haag staat op een 4-2 voorsprong tegen Willem II.

75’ Publiekswissel FC Emmen: Doelman Kjell Scherpen gaat met een staande ovatie naar de kant. De doelman verkast naar Ajax. Hij wordt vervangen door Dennis Telgenkamp.

74’ Wissel FC Groningen: Thomas Bruns vervangt Tom van de Looi.

73’ ADO op voorsprong! Door de voorsrpong van de Hagenezen tegen Willem II zijn de play-offs een stap dichterbij voor FC Groningen.

73’ Willem II staat ondertussen met tien man op het veld.

70’ Cavlan verrast Padt bijna met een vrije trap in de korte hoek. De keeper zit er goed bij.

68’ FC Groningen speelt nu in een 4-3-3 opstelling met Mimoun Mahi op de nummer tien positie.

66’ ADO MAAKT DE GELIJKMAKER. FC Groningen virtueel weer in de play-offs.. wat een thriller!

65’ DE TREFFER WORDT AFGEKEURD. Paul Gladon maakte hands voorafgaand aan de treffer.

65’ De VAR laat Van Boekel wéér kijken… 

64’ DOELPUNT FC GRONINGEN! Paul Gladon brengt FC Groningen op gelijke hoogte. Nog één treffer te gaan.

63’ Samir Memisevic redt FC Groningen! Alexander Bannink dacht te scoren voor FC Emmen, maar Samir Memisevic haalt met een uiterste krachtsinspanning de bal van de lijn.

62’ Nog een klein halfuur voor FC Groningen om twee keer te scoren.

61’ Enkele seconden later appelleert FC Emmen voor hands in het strafschopgebied van FC Groningen. Van Boekel geeft vooralsnog geen penalty.

60’ Dubbele wissel FC Groningen: Ajdin Hrustic en Mo El Hankouri komen in het veld voor Kaj Sierhuis en Tim Handwerker.

59’ FC Groningen weet weinig te creëren. Willem II staat nog steeds op voorsprong..

56’ Paul Gladon kopt op doel uit een voorzet van Tim Handwerker. Scherpen kan makkelijk redden.

54’ Sergio Padt redt met moeite op een Drentse inzet.

52’ Geel voor Glenn Bijl na het neerhalen van de snelle Mimoun Mahi.

50’ Doelpunt voor Willem II. Willem II is tegen ADO op een 1-2 voorsprong gekomen. FC Groningen nu virtueel buiten de play-offs. FC Groningen moét nu winnen bij deze stand. In Emmen is het nog altijd 1-0 voor de Emmenaren.

46’ De tweede helft is van start! 

 

HET IS RUST. De teams gaan rusten bij een 1-0 voorsprong voor FC Emmen. FC Groningen staat door de gelijke stand bij ADO Den Haag – Willem II virtueel nog steeds op plek acht. De ploeg van Danny Buijs zal een veel betere tweede helft op de mat moeten leggen.

 

45+1’ Drie minuten extra tijd.

45’ Cavlan vlamt een bal op doel, maar zijn schot wordt gekraakt. De daaruit volgende hoekschop wordt niet benut door FC Emmen. FC Groningen zal echt uit een ander vaatje moeten tappen wil het op eigen kracht de play-offs halen.

43’ Wissel FC Emmen: Arias, international van Curacao, is geblesseerd geraakt en wordt vervangen door Bannink.

41’ FC Groningen komt erg moeilijk aan voetballen toe. FC Emmen creëert de meeste mogelijkheden.

37’ Padt houdt de bal wel erg lang aan de voet en Sven Braken snoept de bal bijna af van de sluitpost.

36’ Oh Doan toch.. De Japanner heeft alle tijd en ruimte om te scoren voor FC Groningen, maar de bal stuit op en hij kan de bal niet goed drukken.

34’ ADO Den Haag bewijst FC Groningen een dienst. Nassr El Khayati brengt de residentieclub op 1-1 tegen Willem II. FC Groningen virtueel weer in de play-offs..

34’ Sven Braken kopt namens FC Emmen naast uit een hoekschop.

29’ De treffer is geldig. De vraag was of Ludovit Reis niet werd vastgehouden in aanloop naar de treffer. Van Boekel beslist van niet: 1-0.

28’ De VAR gaat kijken. 

27’ DOELPUNT FC EMMEN. FC Emmen is op voorsprong gekomen door een erg mooie treffer van Chacon. Zijn schot van een meter of achttien belandt achter Sergio Padt. FC Groningen moet aan de bak om zicht op Europa te houden.

25’ FC Groningen moet bij de huidige voorsprong van Willem II winnen om de play-offs te halen. Wij houden u op de hoogte van beide tussenstanden.

22’ Ritsu Doan produceert vervolgens een rollertje richting de armen van Scherpen.

22’ Een schot van Gladon uit kansrijke positie wordt geblokt.

16’ Padt voorkomt met de vuisten dat Arias kan binnenkoppen namens de rood-witten.

15’ Willem II is op 1-0 gekomen tegen ADO Den Haag. Willem II virtueel in de Play-offs. 

13’ Nog weinig spektakel tot dusver. Slagveer dacht in de eerste minuut op Padt af te gaan, maar de rappe buitenspeler stond buitenspel.

1’ Pol van Boekel heeft gefloten voor FC Emmen – FC Groningen!

FC Emmen heeft een prachtig seizoen gedraaid. De Emmenaren wisten dit seizoen directe handhaving af te dwingen in hun eerste seizoen in de Eredivisie. Door de winst op Willem II afgelopen zondag, een resultaat dat goed ontvangen werd in Groningen, is de ploeg van oud FC-Groningen assistent Dick Lukkien zeker van nog een seizoen op het hoogste niveau. De Drentenaren kennen veel oud Groningen-spelers die gebrand zullen zijn om het nog één keer te laten zien tegen hun oude club. 

Het is een spannende laatste speelronde voor FC Groningen. Het gat met Willem II, de andere gedadigde voor een Play-off ticket, is heeft één punt met een veel beter doelsaldo voor de Groningers. Daarnaast spelen er ook financiële belangen mee vanavond. Mocht FC Groningen na vanavond twee plaatsen hoger eindigen in de Eredivisie dan rivaal SC Heerenveen, mag de club tonnen extra aan TV-gelden bijschrijven. Jeff Chabot is niet fit genoeg om te spelen en dus zakt Samir Memisevic een linie naar achteren. Tom van de Looi staat, net als afgelopen zondag, op het middenveld. 

Historie: Het enige Eredivisie-duel tussen beide ploegen was afgelopen december in het Hitachi stadion. Het duel eindigde door twee late treffers van Nicklas Pedersen in 1-2 voor FC Emmen. Pedersen moet door een zware knieblessure afscheid nemen van het profvoetbal en krijgt in de rust een ereronde op de Oude Meerdijk.

Opstelling FC Emmen: Scherpen, Bakker, Ben Moussa, de Leeuw, Slagveer, Chacon, Cavlan, Bijl, Arias, Kuipers, Braken

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Handwerker; Doan, Reis, Van de Looi, Mahi; Sierhuis, Gladon

Scheidsrechter: Pol van Boekel

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *