Lefier: ‘Verbazend hoe de gemeente ons onder druk probeert te zetten’

Woningcorporatie Lefier noemt de manier waarop de gemeente bezwaar maakt tegen de verkoop van het Pepergasthuis verbazingwekkend. “Het is zo langzamerhand geen ‘fair-play’ meer”, zo stelt Margriet Drijver, interim-bestuurder bij de woningcorporatie.

“We hebben met elkaar aan tafel gezeten en argumenten uitgewisseld. De minister heeft toestemming gegeven voor de verkoop en nu voelt de gemeente zich kennelijk ongehoord,” zo stelt Drijver. “Ik vind het dan ook verbazend hoe de gemeente ons probeert onder druk te zetten, het is zo langzamerhand geen fair-play meer.”

Bewoners van het Pepergasthuis brachten dinsdagochtend een persbericht naar buiten, waarin zij hun onvrede uiten over de manier waarop het Groninger Monumentenfonds “buiten spel is gezet” door Lefier. Dit omwille van een hogere verkoopprijs, zo stellen de bewoners. Daarover stelt Drijver:”Het monumentenfonds heeft geen bod gedaan. Als er geen bod is, dan kunnen wij dat ook niet wegen. Ze zijn geen partij geweest in deze.”

Deel dit artikel:

  1. Dag Koos
   Wat een leuke reactie en super dat je mij nog herinnert. Het was in de tweede helft van de jaren ’70.
   Ik heb goede herinneringen aan mijn spoortijd.
   Vriendelijke groet, Margriet Drijver

 1. Wat grappig dat ik hier Margriet Drijver nog eens tegenkom!
  En respect dat zij het zo ver geschopt heeft.
  Zij was eind 60’er – begin 70’er jaren onze collega conductrice bij de NS in Rotterdam.
  Ik herinner me nog heel goed dat Margriet naar de Moeder-HAVO ging want ik heb mijn dienst nog wel eens geruild..

 2. Wat een ellende, die Lefier! Geen enkel historisch besef. Gewoon verkopen aan de meest biedende. Dat Gasthuis hoort in zijn geheel, dus ook de Kerk, te blijven, zoals het is. Als een prachtig monument. Dus geen particuliere ondernemer o.i.d. De gemeente moet het zelf kopen, zonder winstbejag. En die barbaren van Lefier afstraffen.

 3. Geachte Lefier,

  U stelt dat de Groninger Monumentenfonds geen partij is.

  Ik heb een constructief telefoongesprek gehad met de directeur van het Groninger Monumenten Fonds.
  Ik heb heel duidelijk begrepen dat dit GMF het Pepergasthuiscomplex graag wil bezitten en dat hij met u om tafel heeft gezeten.
  Naar ik begreep, zelfs meerdere keren.
  Maar dat u koos voor een hoger bod dan dat het Groninger Monumenten Fonds kon bieden.
  Dat bedrag heeft de directeur mij – terecht- niet genoemd.
  Op een bepaald moment in het gesprek vroeg ik hem:
  “Als je nu naar de bank zou gaan, welk bedrag heb je dan nodig?”
  Zijn antwoord was: “”Een miljoen!””
  Ik heb hem gezegd dat ik verbijsterd was, omdat dat een minimaal bedrag is.

  De Gemeente Groningen is ook aandeelhouder van het Groninger Monumenten Fonds.

  Omdat ik – al ruim 9 jaar – een ambtenarencontact-verbod heb,
  weigeren 4 verschillende gemeentelijke telefonisten om mij met de directeur van het GMF door te verbinden: ondanks dat het ambtenarencontact-verbod NIET geldt voor contact met het GMF!

  Ik kan zodoende op dit moment niet met de directeur van het GMF verder overleggen hoe het – door burgers en belanghebbenden – verder aangepakt zou kunnen worden om het Pepergasthuis-complex naar het GMF te krijgen.

  Mevrouw Kiki

  PS
  Ik heb zeer onlangs de Kerktoren beklommen van de St Jan in Den Bosch.
  Op 43 meter hoogte werd ik bevestigd van mijn stelling:
  “”Het komt NIET goed met De Zinkende Bunker: omdat de roltrappen – in het open atrium – tot 40 meter hoog gaan!””
  Alleen al vanuit dit oogpunt moet de Gemeente Groningen zich inzetten voor het Pepergasthuiscomplex.

 4. Ach wat zielig nou. Worden ze eens bij Lefier voor de verandering door de Gemeente tegengewerkt, doen ze huilie huilie. Tissues nodig?

 5. Mooi object voor iemand als Wim Bulten, huizen eraf en een mooie grote hoge in beton gegoten tumor met kijkgaten er voor terug. Perfecte locatie voor studentenbewoning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *