Gasunie: ‘We zijn verbaasd dat ze hier demonstreren’

Code ROOD bezet momenteel de hoofdingang van de Gasunie uit protest tegen de gaswinning. Het bedrijf is erg verbaasd dat het protest voor hun deuren plaatsvindt. 

Vanochtend om kwart over acht kwamen de demonstranten aan bij het gebouw. In eerste instantie was het hek van de Gasunie dicht. Maar na een kort overleg konden de mensen van Code ROOD gewoon het terrein op. Tot verrassing van de demonstranten zette het bedrijf zelfs toiletten neer en mocht de EHBO-wagen van Code ROOD ook het terrein op.

De Gasunie snapt alleen niet waarom de demonstranten dit gebouw uitkiezen: ‘Wij zijn juist druk bezig om zo snel mogelijk van het gas af te gaan’, zegt woordvoerder Michiel Bal, ‘Zo zijn we bezig met verschillende duurzame ontwikkelingen als waterstof. Wat dat betreft zijn wij het met heel veel punten van de actievoerders eens.’

Actievoerders

Een actievoerder zegt dat de Gasunie ze inderdaad goed ontvangt, maar dat de Gasunie wel degelijk invloed uit kan oefenen op het gasbeleid: ‘Als de Gasunie nou gewoon een keer zegt: wij transporteren níéts meer als er niet snel compensatie voor de bevingsslachtoffers komt, dan is de overheid zo overstag. Wat dat betreft is de Gasunie een belangrijke schakel.’

De demonstranten hopen dat er deze dag meer mensen bij de blokkade komen. Om de twaalf uur overleggen de actievoerders of ze verder gaan. Mogelijk blijven de mensen van Code ROOD slapen voor de ingang. Volgens woordvoerder Eline Doornbos verandert dat de zaak: ‘Als morgenochtend de medewerkers van de Gasunie wel naar werk moeten, dan verwachten we wel wat problemen.’

Deel dit artikel:

 1. Ja stom hè ?
  Ze protesteren nog steeds tegen het BOREN naar gas….
  Precies weet ik het niet, maar dat boren is volgens mij al
  tientallen jaren geleden gestopt…..

  1. Neehoor, ze hebben een jaar of wat geleden nog gas gevonden in Friesland.
   vorig jaar wilden ze nog boren in Friesland in de buurt van Drachten als ik me niet vergis.

 2. Als je ook kijkt naar die demonstranten. Sommigen hebben hun lichaam zo verminkt dat ze nooit een fatsoenlijke baan gaan krijgen. Levenslang een vorm van een uitkering of een kunstsubsidie. Uitvreters. En ondertussen zielig en verontwaardigd doen dat ze geen keus hebben omdat werkgevers discrimineren.

  1. Ik had vroeger ook een wat rebelser uiterlijk en lang haar zou al zorgen dat je geen baan zou krijgen :) :) Ik heb nooit gekeken als ik een freelancer inhuurde hoe die eruit zag. Want als je op een paar tatoo’s iemand gaat beoordelen vindt je over 10 jaar geen mensen meer. Maar daarom ben ik ook eigen baas, niemand zal mij vertellen hoe ik me moet kleden en of ik tatoo’s wil, dus zal ik daar ook niet naar kijken. Als ik hier om me heen kijk heeft 90% van de jongeren tatoos. Je leeft nog een beetje in de jaren 60 denk ik.

 3. Tja….. dit is inderdaad een vreemde keuze voor een protestactie. Gasunie is toch een netbeheerder? Die zijn hartstikke druk met de energietransitie bezig. Dat is toch wat we willen?
  Blijkbaar snappen meer mensen dat gezien de zeer bescheiden opkomst.

 4. Weet je waar je moet protesteren; recht voor de prive woning van de hoogste bazen van gasunie, shell, en ministers. Je moet je eigen problemen die je prive ervaart (onveilig gevoel/angst/onzekerheid) bij hen voor de deur projecteren. Niets werkt beter dan mensen onder druk zetten in hun eigen huis zodat het gezin er ook hinder van heeft. Net zoals veel mensen thuis zitten te wachten op de volgende beving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *