Flinke aardbeving in Groningen: “Deze was heftiger dan in 2012”

nieuws

Groningen is woensdagochtend bij het krieken van de dag getroffen door de op drie na zwaarste aardbeving. Op de redactie van OOG Tv komen diverse meldingen binnen van mensen die de beving gevoeld hebben.

De beving werd waargenomen rond 05.49. Volgens het KNMI gaat het om een beving met een gemiddelde kracht van 3.4 op de schaal van Richter, waarbij het epicentrum in Westerwijtwerd ligt. De beving werd behalve in de stad in een wijdverspreid gebied gevoeld. Meldingen komen binnen vanuit Appingedam, maar ook vanuit Ten Boer, Bedum en het Drentse Eelde. “Eerst wat gerommel in de verte, dat vervolgens steeds dichterbij komt en vervolgens onder je huis door rolt. Het hele huis kraakt”, schrijft Bert-Jan Huizing op Twitter. “Hij was in Stad nadrukkelijker te voelen dan in 2012”, meldt Egbert Minnema.

Voor zover bekend heeft de beving geen directe problemen en calamiteiten opgeleverd. Bij de brandweer zijn voorlopig nog geen meldingen binnengekomen.

Volg de actuele ontwikkeling rond de beving in ons liveblog.

Deel dit artikel:

 1. Dat valt nog mee, de grote klap kan nog komen.

  En als morgenochtend iedereen wakker wordt zien ze dat hun huis met 25% in waarde is gedaald. Ik koop in ieder geval geen ander huis meer in de stad.

 2. Alles beste is geen huis kopen…. En idd de grote klapper kun je op wachten ik gaf het ook aan bij de woningbouw over de schade geven ze geen gehoor aan….
  Triest dit voor de mensen die een koophuis hebben maar afijn dit draait om geld en macht zo simpel is het en zo is heel Nederland een corrupte bende met elkaar en zal ook nooit veranderen…. Gewoon niet meer stemmen op welke partij ook ze maken dingen toch niet waar ja Nederland verder naar de kl. Ten helpen

 3. Wij wonen in Stadsparkbuurt en merkten helemaal niets van de aardbeving. Was het voornamelijk aan de oostkant van de hondsrug te voelen?

 4. Ik heb zelf in Azie een aardbeving van 6 meegemaakt waar doden zijn gevallen.
  Voor de geïnteresseerden, kun je zien wat een verschil van 1 punt op de Schaal van Richter maakt.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Schaal_van_Richter
  4.0 / klein kernwapen

  Maar mensen laten zich afschepen, de Grote Markt zou vanmiddag al vol moeten staan met mensen en een ton pek en een baal veren. Stop met betalen OZB, stop betalen gasrekening, …., …..

  1. Effect van aardbeving heeft niet alleen door kracht bepaald. Ondiepte van Groningse bevindingen, en soort bodem maken ze een stuk heftiger dan uit schema over schaal blijft.

   Als die tachtig miljard opbrengst die nog in de grond zit zonder gemene bureaucratische blokkade naar Groningen gaat (zoals FvD) wil, zal géén Groninger tegen verdere winning zijn. Maar de roofridders van de NAM, en hun eigenaren, zijn helaas ongekend gore criminelen.

   1. Een aardbeving van 6 op de Schaal van Richter is dus:
    10 keer zo zwaar als eentje van 5,
    100 keer zo zwaar als eentje van 4 en
    1000 keer zo zwaar als eentje van 3.

 5. Tsja, waarom geen fvd stemmen, die zeggen tenminste nog dat ze de boel vergoeden. De rest heeft 60 jaar lang de doofpot verstopt en het geld elders geïnvesteerd. Laat die gaskraan 3 jaar open staan en keer alle winst uit aan Groningers. Zijn we allemaal rijk.

  Het hele verzonnen klimaatprobleem zou verdwijnen als sneeuw voor de zon als we werk gingen maken van kernenergie. Want het is toch al 5 over 12, en als wij als gekke Henkie als enige investeren scheelt het ook maar 0,0000001 graad. Behalve als iemand een scheet laat, dan treed het vlinder-effect op en kan de zeespiegel wel 10 meter stijgen.

  En inmiddels gaat men steeds meer gas winnen op andere lokaties. Wie weet wat voor doofpotten ze daar al hebben verstopt.

 6. Ik heb er niks van gemerkt, mijn kat ook niet. God wat een drama allemaal weer. De media zijn naarstig op zoek naar nieuwe scheuren en mensen met een trauma.

  1. Marc en z’n kat hebben niks gemerkt, dus er is niks aan de hand en de gedupeerden moeten niet zeuren. Dom dat we die logica helemaal over het hoofd hebben gezien! Zeer verhelderend ook.
   Gewoon weer maximaal oppompen dat gas, helpt natuurlijk ook perfect tegen toekomstige bevingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *