DepoDogs doen wonderen tegen hondenpoep in Kostverloren

nieuws
Foto: Wouter Holsappel

Twee maanden na de start van de proef met zogenaamde depodogs in Kostverloren, noemt initiatiefnemer en oud-raadslid Jacob Bolhuis het resultaat van de proef met de poepzakjes ‘verbluffend’.

Volgens de Ostade Stichting, vanwaaruit de actie werd gestart, zegt dat er nu bijna geen hondenpoep meer te vinden op het grasveld en dat de kinderen uit de buurt er weer heel veel gebruik van het maken. Wij kunnen dus spreken van een onverwacht groot succes en gaan er nog een aantal plaatsen.

Het zelf ophangen van dergelijke kastjes mag officieel niet. De gemeente zag na de actie ook geen reden om dit beleid te wijzigen. Jacob Bolhuis port de gemeente daarom nogmaals: ”Wat in Kostverloren kan zou toch een voorbeeld moeten zijn voor de rest van de stad, Gemeente Groningen?”