Wethouder Chakor: “Geen nieuw beleid hondenpoep”

nieuws
Foto: Wouter Holsappel

Wethouder Glimina Chakor ziet geen reden om nieuw beleid te maken voor overlast van hondenpoep. De wethouder liet dit weten naar aanleiding van een actie van buurtbewoners in Kostverloren.

In de wijk plaatsten bewoners eigenhandig zogenoemde ‘Depodogs’, zodat mensen met een hond worden gestimuleerd om de poep van hun hond op te ruimen. “Hondenpoep is een ergernis voor velen. Als gemeente vinden wij ook dat iedereen de poep van zijn of haar hond(en) netjes op moet ruimen. Dit komt de leefkwaliteit van een buurt ten goede. Het is dan ook een mooi initiatief van de bewoners van Kostverloren om Depodogs te plaatsen. Echter, wij hebben hier geen beleid voor en zien ook geen reden dit te wijzigen”, laat Chakor via haar woordvoerder weten.

 

De bewoners klaagden dat er wel veel hondenbelasting moet worden betaald, maar dat ze daar niets voor terugzien. Ook beweerde initiatiefnemer en oud raadslid Jacob Bolhuis dat er niet gehandhaafd wordt op overtreders. De gemeente is niet geheel onwelwillend in de kwestie: “Wel kunnen we een dergelijk initiatief faciliteren via bijvoorbeeld het gebiedsteam. Het uitgangspunt hierbij is wel dat bewoners ook zelf zorgen voor het legen van de afvalbakken en het aanvullen van hondenpoepzakjes, want bij goed gebruik van Depodogs hoort dat er ook bij”, aldus wethouder Glimina Chakor.

Deel dit artikel:

  1. Hondepoep is een nauwelijks serieus te nemen probleem. Om te denken dat hondepoep bestreden kan worden door op wat plekken zakjes aan te bieden is wel erg naief.
    Tegenwoordig ligt er heel wat minder hondenpoep op de trottoirs dan een aantal jaren geleden. Wat dat betreft is de mentaliteit van veel hondenbezitters verbeterd.
    Het lijkt een beetje op het rookverbod, de maatschappelijke opvattingen over waar je wel en niet mag roken zijn de laatste jaren sterk veranderd.
    Voor hondenpoep geldt dit ook een beetje, veel hondenbezitters ruimen keurig de hondenpoep op. Vroeger was dit veel minder het geval. Dat is een mentaliteiskwestie en heeft niks te maken met het aanbieden van zakjes.
    De heer Bolhuis had kennelijk een sterke profileringsbehoefte om op eigen houtje dit te doen en zomaar die palen te plaatsen. Het valt ook niet mee om zomaar uit de Stadspartij gegooid te worden en je politike ambities te zien verdampen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *