Kostverloren neemt heft in eigen handen om hondenpoep

Buurbewoners van de wijk Kostverloren hebben donderdagmiddag eigenhandig zogenoemde ‘depodogs’ opgehangen bij de Rembrandt van Rijnstraat. Hiermee willen ze ervoor zorgen dat het grasveld vrij blijft van hondenpoep en dat de kinderen op een schoon veld kunnen spelen.

Initiatiefnemer en oud-raadslid Jacob Bolhuis laakt het beleid van de gemeente: “Wij betalen in Groningen de meeste hondenbelasting van heel Nederland, bijna drie keer zoveel als het gemiddelde in Nederland. Dat geld verdwijnt allemaal in de pot algemene middelen”, aldus Bolhuis.  Namens Huurdersvereniging Kostverloren heeft Bolhuis de depodogs besteld en donderdagmiddag werden de kastjes opgehangen aan lantaarnpalen.

Daarnaast werden kinderen in de wijk eropuit gestuurd om vlaggetjes in de drollen te steken, om zo aan te tonen hoeveel poep er op het veld aanwezig was. Eén van de kinderen uit de wijk schreef er zelfs een brief over naar burgemeester Peter den Oudsten, maar kreeg tot dusver geen antwoord. “Het is nu al vier weken geleden en we hebben alleen een bevestiging van de secretaresse gehad. Ik vind het best wel flauw dat de burgemeester niet reageert”, vertelde de tienjarige Nora.

Illegaal

Het zelf ophangen van dergelijke kastjes mag officieel niet. Het is dus ook de vraag hoe lang de depodogs blijven hangen. Al maakt Bolhuis het niet uit als de kastjes worden weggehaald: “Dan bestel ik gewoon nieuwe en hang ik ze opnieuw op.”

UPDATE: De burgemeester heeft inmiddels antwoord gegeven op de brief van Nora.

Foto: Wouter Holsappel