SV: “Verplaatsen FC Groningen – Ajax is schijt hebben aan supporters”

sport
Foto: fcgroningen.nl

Na de uitingen van onvrede van onder andere het bestuur van FC Groningen en algemeen directeur Hans Nijland laat ook de supportersvereniging van FC Groningen weten niet blij te zijn met het feit dat de thuiswedstrijd tegen Ajax op het laatste moment vervroegd wordt.

“Wederom laat de KNVB zien dat het belang van supporters geen prioriteit heeft binnen haar organisatie. Nog geen drie weken voor een te spelen wedstrijd vrolijk de datum en speeltijd veranderen. Als supporter pas je je maar aan, wat boeit het wat de fans willen?” zo schrijft de SV op haar website. “FC Groningen noemt de gang van zaken ‘zeer ongelukkig’, wij noemen het ‘schijt hebben aan supporters’.”

De wedstrijd tussen FC Groningen en Ajax werd dinsdagochtend verplaatst door de KNVB, van zondag 21 naar zaterdag 20 april. Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen liet dinsdagochtend in een reactie weten zeer teleurgesteld te zijn met het late tijdstip van verplaatsing van het competitieduel met Ajax: “Wij beseffen heel goed dat supporters, die reeds een kaart hebben voor deze wedstrijd, mogelijk gedupeerd worden omdat ze door de verplaatsing deze wedstrijd alsnog moeten missen.”