KNVB past programma aan: Groningen één dag eerder tegen Ajax

sport
Foto: fcgroningen.nl

De KNVB heeft dinsdagochtend het programma van de eredivisie aangepast, waardoor de thuiswedstrijd van FC Groningen tegen de Amsterdammers een dag wordt vervroegd, van zondag 21 naar zaterdag 20 april.

Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen laat dinsdagochtend in een reactie weten zeer teleurgesteld te zijn met het late tijdstip van verplaatsing van het competitieduel met Ajax: “Wij beseffen heel goed dat supporters, die reeds een kaart hebben voor deze wedstrijd, mogelijk gedupeerd worden omdat ze door de verplaatsing deze wedstrijd alsnog moeten missen. Dat vinden wij uitermate vervelend. Wij hebben een aantal weken terug aangegeven dat we een eventuele verplaatsing ruim vóór de start van de vrije kaartverkoop wilden horen. Minder dan drie weken voordat de wedstrijd wordt gespeeld, is deze alsnog verplaatst naar zaterdag. Zeer teleurstellend.”

De voetbalbond deed deze aanpassing om Ajax voldoende ruimte te geven indien het de halve finales van de Champions League weet te bereiken. Volgende week woensdag wordt de eerste kwartfinale-wedstrijd gespeeld tussen Ajax en Juventus.