Stadsderby GRC-Stadspark eindigt in gelijkspel

Foto Martijn Minnema: GRC - Stadspark

De derby in de zondag Eerste Klasse F tussen GRC Groningen en SC Stadspark is in een 2-2 gelijkspel geëindigd. De gasten gaven een 0-2 voorsprong weg.

Door Martijn Minnema

Voor GRC zou winst een grote stap op weg naar lijfsbehoud in 1F betekenen, het gat met nummer 12 Stadspark zou dan negen punten worden. Maar net als in de heenwedstrijd eindigde de stadsderby in een gelijkspel. In een rommelige wedstrijd die vooral voor rust wist te boeien gaf een gelijkspel de verhoudingen juist weer.

Stadspark nam door twee treffers van Paul van der Leest een 0-2 voorsprong. In de 18′ minuut schoot hij in derde instantie raak na een vrije trap vanaf de flank, getrapt door Michel Boonstra. Een kwartier later kopte van der Leest bij de tweede paal de 0-2 binnen.

Stadspark kon maar kort genieten van de ruime voorsprong, drie minuten na de 0-2 zorgde Rik Slomp voor de aansluitingstreffer. Hij scoorde na een hoekschop van dichtbij de 1-2.
Kort voor rust kopte Robin van Linschoten de 2-2 binnen toen hij bij een hoge bal voor de keeper kwam.

Na rust waren de hoogtepunten schaars, evenals de kansen, waardoor 2-2 de eindstand werd.

GRC staat nu negende met zes punten voorsprong op nummers 12 en 13  Noordster en Stadspark. Stadspark staat voorlaatst met even veel punten als Noordster maar een wedstrijd meer en heeft vier punten meer dan hekkensluiter Nieuw Buinen wat ook nog een wedstrijd te goed heeft ten opzichte van Stadspark.